DJURGÅRDEN: Ny forward ansluter till SHL-klubben

Ryan Stoa lämnar HV71 efter bara elva matcher i klubben. Ny klubb för den 33-årige amerikanen är Djurgården.

Djurgården värvar den amerikanske forwarden Ryan Stoa, närmast från HV71 där han spelade elva matcher utan att göra någon poäng. Under den förra säsongen gjorde Stoa succé i Örebro med sina 19 mål och 18 assist. Kontraktet gäller för resten av säsongen.

– I och med våra många skador på centersidan den senaste tiden känns det bra att kunna addera en forward som både kan spela i mitten och på en kant. Ryan gjorde ifjol en stark säsong i Örebro. Nu har han fått drygt en månad i HV där han kunnat träna och matcha ikapp den övriga ligan. Därigenom har vi goda förhoppningar och förväntningar om att Ryan ska kunna avsluta säsongen starkt hos oss i Djurgården och hjälpa oss vända den nuvarande negativa trend vi befinner oss i, säger Joakim Eriksson sportchef i Djurgården till klubbens hemsida.

Spetsspelare

Tränaren Robert Ohlsson ser fram mot att få in Stoa i laget. Han kommer att ansluta till sin nya klubb så snart alla papper är klara.

– Han är stark framför offensiv målbur, det är hans stora spetsegenskap. En spelare som gillar att gå på insida och tar sig på mål. Han är också användbar både som center och på kanten, säger Robert Ohlsson.

Letar back

Djurgården jagar även en back innan transferfönstret stänger den 15 februari.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN