Djurgården: ”Mattias Guter är en typ som vi saknar”

Djurgården har haft det tungt med målskyttet på senaste tiden och letar nyförvärv. Sportchefen avslöjar att man letar efter en forward med storlek och målskytte. På marknaden finns Mattias Guter, men är han aktuell?

Tidigare idag avslöjade bloggaren MrMadhawk.se att Karlskronas forward Mattias Guter har bjudits ut till andra klubbar i SHL. Samtidigt letar Djurgården nyförvärv och sportchef Joakim Eriksson är ute på jakt efter en ny forward. Men någon konkret diskussion med den tidigare Djurgårdsforwarden finns inte i dagsläget.
– Mattias har ju ett kontrakt som sträcker sig ytterligare två år fram i tiden. Men han är en bra spelare, men vi för ingen konkret diskussion med honom just nu, säger Joakim Eriksson till Hockeybladet.nu

Kan det vara aktuellt i framtiden?
– Ja, det beror ju på om han är tillgänglig och om vi söker den spelartypen just då. Vi har ganska många forwards signerade på kontrakt över nästa säsong. Just nu 12 forwards, säger han och fortsätter:

– Men Mattias är en typ som vi saknar i vår forwardsbesättning. En riktigt utpräglad målskytt och en bra straffläggare. Han har kanske inte den där sizen som vi söker just nu men det är en bra spelare.

Det är deadline för övergångar den 15:e februari men Djurgården är i dagsläget inte nära att slutföra några värvningar.
– Vi är inte nära en värvning av den spelartyp vi söker i dagsläget, nej.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN