DJURGÅRDEN: Legendarens son om första A-lagsträningen

Igår blev det första isträningen med Djurgårdens A-lag för Lucas Ölvestad från klubbens J20-lag. Backen som är född 2002, är son till Jimmie Ölvestad en legend inom klubben.
– De är ju stora, starka och snabba, säger Lucas Ölvestad.

För 18-årige backen Lucas Ölvestad var gårdagen speciell. Det var första gången han fick träna med Djurgårdens A-lag och det gick bra för backtalangen med Boo IF som moderklubb. Sedan all juniorhockey har pausats var det ett tag sedan han fick träna på is.

– Det var jätteroligt, det har inte varit mycket is den senaste tiden, så det var roligt att vara tillbaka. Det var tufft men kul, säger Lucas Ölvestad till Djurgårdens hemsida.

Son till legendar

Backen är son till Jimmie Ölvestad, före detta spelare i Djurgården med två SM-guld på meritlistan. Klubblegendaren är idag fystränare i klubben.

Att komma upp till ett A-lag och tränar är så klart annorlunda mot att vara i ett juniorlag, något som märktes direkt för den unge backen.

– De är ju stora, starka och snabba liksom, men alla är jättetrevliga och roliga. Det är inga problem alls, det är bara kul att komma upp, säger han om spelarna i A-laget och fortsätter:

– Jag har inte riktigt haft en bild om hur det är, när man ser på TV. Det var kul att få se det från isen själv, det var annorlunda. Jag tycker att det gick bra ändå.

Lärde sig mycket

Redan efter en träning känner juniorbacken att han lärt sig en hel del av att vara med SHL-stjärnorna på is.

– Jag tittar ju på alla och jag lär mig extremt mycket bara på att titta. Jag får ta med så mycket som möjligt.

Han har fått blodad tand av att träna med klubbens representationslag på herrsidan och han hoppas att han snart får chansen igen.

– Det hoppas jag verkligen, avslutar han.

Här ser du hela intervjun, extern länk.

I Djurgårdens A-lag spelar idag två söner till före detta spelare i klubben, Simon Johansson son till klubbens tidigare back och sportchef Thomas Johansson samt William Eklund, son till förre forwarden Christian Eklund.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN