Djurgården i stort sett klart för slutspel efter Linköpings kollaps

Djurgården är i stort sett klart för slutspel efter Linköpings kollaps i den andra perioden mot Luleå ikvällens drabbning i SHL. Chansen till sluspel lever dock för östgötarna.

I och med att Linköping rasade ihop totalt i den andra perioden mot Luleå, står det klart att Djurgården i stort sett är klart för slutstspel. Brynäs har dock en teoretisk chans att gå om om de tar tre raka segrar i avslutningen.. Luleå vann den andra perioden med hela 6-1 i mötet med Linköping i Saab Arena under måndagskvällen och slutresultatet skrevs till slut till hela 7-1 till Luleå. Det betyder att Djurgården är tre poäng och 20 plusmål före Linköping inför Linköpings sista match i grundserien av SHL.

Slutspelschansen kvar

Trots kollapsen har Linköping fortfarande häng på slutspel då Malmö förlorade mot Leksand på bortaplan med 7-1. Därmed ligger Linköping endast två poäng och fem mål bakom Malmö. Där Malmö har två matcher kvar och Linköping en.

Riskerar kval

I och med förlusten mot Luleå är Linköping också indragna i kvaldramatiken. Oskarshamn på sista säkra platsen är två poäng bakom och har nio plusmål på Linköping. Brynäs har fem poäng upp till Linköping och tre matcher färre spelade än Linköping. Det kan bli en riktig rysare mot slutet.

Linköping har redan avsågade HV71 i sin sista omgång.

Lagens avslutning

10.
Malmö
50
64 p
-27
Färjestad (B)
Växjö (H)
11.
Linköping
51
62 p
-32
HV71 (B)
12.
Oskarshamn
51
60 p
-22
Brynäs (H)
13.
Brynäs, 49
49
57 p
-37
Växjö (H)
Färjestad (H)
Oskarshamn (B)

Fotnot: Enligt vår första publicering skrev vi att Djurgården är helt klara för slutspel. Vi missade Brynäs chans att gripandet sista halmstrået och gå till slutspel.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN