Djurgården förlänger med Mantas

Djurgårdens målvakt Mantas Armalis, 23, förlänger med Djurgården. Kontraktet, som skulle gått ut efter den här säsongen, är nu förlängt med två år.

Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson är nöjd med förlängningen av Armalis kontrakt och att man nu redan nu har fått till en förlängning av Mantas Armalis kontrakt.

– Vi är riktigt nöjda med att ha förlängt med Mantas i två år till. Sett ur mina ögon har vi SHL:s bästa målvaktspar i form av Mikael Tellqvist och Mantas Armalis. Det är dessutom två målvakter som trivs och kompletterar varandra på ett bra sätt. Därför känns det extra kul att att ha båda kontrakterade även kommande nästa säsong, säger Joakim Eriksson.

Mantas Armalis kom till Djurgården från Mora inför förra säsongen och gjorde då 20 framträdanden för Djurgården i SHL. Djurgårdens tekniska sportchef Joakim Eriksson tycker att Armalis gjort en fin utveckling sedan han kom till klubben.

– Vi är väldigt nöjda med den utveckling som Mantas hade under fjolåret och den här säsongen har han verkligen spelat bra och utmanar om rollen som förstamålvakt i Djurgården. Som spelare är han väldigt rörlig och explosiv i sin målvaktsstil. En snabb målvakt. Jag tycker också att man ser att han i samarbetet med Janne Öhman lärt sig att använda sina styrkor på ett ännu mer kompakt och moget sätt, säger Eriksson.

– Dessutom är Mantas en fantastisk person som är väldigt mån om sin omgivning och att de ska må bra. En bra lagkamrat, säger Eriksson.

Huvudpersonen själv trivs i Stockholm och ser fram emot att fortsätta utvecklas i klubben.

– Jättekul att få möjlighet att stanna kvar och utvecklas ännu mer här i Djurgården. Det känns väldigt positivt att få förtroendet att vara spelare i Djurgården och vara med på den här resan som Jocke (Eriksson) och Thomas (Johansson) driver. Stockholm är ju dessutom den stad jag kommer från och älskar, så det är en bra känsla det här, säger Mantas Armalis.

Vad händer nu då?
– Nu ska jag ta nästa steg och fortsätta att utvecklas som jag har gjort den senaste säsongen och även under den här. Jag vill spela så mycket matcher som möjligt och ta ännu ett par steg i min utveckling, säger Armalis.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=HOxTHl8TohM[/embedyt]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN