Djurgården förlänger med fansens stora favorit

Djurgården har förlängt med den stora favoriten bland fansen, Mikael Ahlén. Det har länge spekulerats i om Ahlén skulle platsa eller passa in i Djurgårdens nya lagbygge. Idag kom svaret från Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson.

– Micke är en väldigt viktig spelare för oss, säger han.

Många fans har tvivlat sedan ryktena om att Mikael Ahlén inte skulle få plats i Djurgårdens lag nästa säsong. Idag på spelarens 27-årsdag skrev det nya kontraktet på ett år. Den nye strategiske sportchefen Joakim Eriksson förklarar varför Ahlén spelar i Djurgården även kommande säsong.

– Micke är en väldigt viktig spelare för oss. Han är en lagspelare i ordets rätta bemärkelse. Han är viktig person för vår grupp med sitt informella ledarskap och vi uppskattar honom i den gruppen som vi har, säger han till Djurgårdens hemsida och fortsätter:

– Dessutom gjorde han en bra första säsong i SHL med mycket energi i fjärdekedjan med Henke Eriksson. Han gör även ett viktigt jobb framför mål i power play och det är en roll som är väldigt underskattad. Han är även tuff och står upp för sina lagkamrater.

Spelaren själv är glad att få vara kvar i den förening han har sitt hjärta i.

– Det känns jätteskönt. Från min sida har jag varit tydligt om att jag vill vara kvar i Djurgården. För det första är jag djurgårdare. Sedan trivs jag väldigt bra i gruppen och gillar allt runt omkring, fansen och inramningen, säger Ahlén till Djurgårdens hemsida.

Att ta den plats han får och hur det är att vara den typen av spelare är något Ahlén ser fram mot.

– Ja, jag vet ju vad folk förväntar sig att få ut av mig. Jag står upp för lagkamraterna och djurgårdsmärket. Det trivs jag jättebra med och kommer fortsätta att göra, så det är en härlig känsla att det är klart.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN