Djurgården ersätter Fällström med Lehtonen

Djurgårdens forward Alexander Fällström har varit skakad en längre tid och lider fortfarande av sviterna efter en hjärnskakning. Nu lånar Djurgården in Mikko Lehtonen från Örebro. Lånet gäller säsongen ut.

Djurgården är tvungna att ersätta den assisterande kaptenen Alexander Fällström som fortfarande lider av en hjärnskakning.

– Gällande Alexander har han haft symptom av sin hjärnskakning under lång tid och det är ett frågetecken huruvida han hinner tillbaka innan säsongens slut, säger Joakim Eriksson, strategisk sportchef i Djurgården.

Därför lånar man in Mikko Lehtonen för resten av säsongen, Lehtonen som mer eller mindre hamnat i Kent Johanssons frysbox och behöver en ny miljö.

– Tyvärr så har Mikko inte presterat det han själv och vi hade hoppats på under den här säsongen. De två senaste matcherna har han varit utanför truppen och det är en situation som varken är bra för Mikko eller Örebro Hockey och därför har vi tittat på olika alternativa lösningar. Eftersom Mikko har ett utgående kontrakt som vi inte kommer signa om för nästa säsong så känns det naturligt att vi gör ett avslut redan nu då han inte ingår i våra framtida planer, säger Pontus Gustafsson, general manager i Örebro.

– Mikko är en spelare som matchar den luckan, en forward som är rightare och som kan spela i våra topplinor och i power play. Han har spetskvaliteter och kan göra skillnad. Jag har även spelat med Mikko tidigare och känner honom lite grand som människa. Han känner också Tomi Sallinen sedan förut, säger Eriksson.

Samtidigt meddelar Djurgården att backen Wilhelm Westlund skickas tillbaka till Vita Hästen för att få mer speltid och forwarden Albin Lundin får fortsatt förtroende till dess att Tobias Hage är tillbaka från skada. Därefter flyttar Lundin tillbaka till Almtuna.

Foto: Faksimil Djurgården Hockeys hemsida

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − 14 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN