Djurgården drabbas inte av arenakraven: ”Hovet är en modern arena”

I de nya kraven för att få spela i SHL står det förutom att man ska ha fyra miljoner kronor på kontot och minst 5 000 åskådarplatser, att arenan ska vara modern. Något som oroat Djurgårdare i olika forum.

– Hovet är en modern arena som uppfyller kraven, säger Jörgen Lindgren, vd på SHL.

Flertalet Djurgårdare har vädrat sin oro för att Djurgårdens hemmaarena Hovet inte ska uppfylla de krav som Liganämnden ställer för spel i SHL.

”För att möta krav på faciliteter som ställs från såväl besökare som samarbetspartners samt skapa en intäkt till arrangerade klubb, ska en SHL-klubb kunna erbjuda en modern arena”, står det i kraven som oroar.

– Hovet uppfyller alla de krav vi har på en modern arena med mat, dryck, toaletter, teknik och publikkapacitet. Det är en underbar arena rent stämningsmässigt även om man kanske kan ställa lite högre krav på restauranger och barer, säger Jörgen Lindgren till Hockeydagbladet.

Lindgren förstår oron då Hovet gärna beskrivs som omodern och trång.

– Jag vet att både Djurgården och AIK jobbar hårt mot Stockholm stad och arenaägarna för att få Hovet upprustat och ombyggt till en superfräsch arena.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

 1. ARENA Kapacitet
  Karlskrona Telenor Arena 3464
  Västerås ABB Arena 4902 (nord) (Syd Bandyhallen 10000)
  MORA FM Mattsson Arena 4500
  Vita Hästen Himmelstalundshallen 4300-4500
  Almtuna Metallåtervinning Arena 2800
  Asplöven Arena Polarica 1750

  Nobelhallen Karlskoga 5600
  Rögle Lindab Arena 5150

  Många dispenser kan det bli.

   • Jag är AIKare men jag tycker fortfarande att alla lag ska spela upp sig på sportsliga grunder och inte hamna i SHL pga att andra lag inte uppfyller Arenakraven.
    AIK hyr Hovet som tar in ca 8094 personer när den är full men vårat snitt i år kanske inte är mer än 3500 max. Vissa matcher har vi haft 2000-2200 personer så kravet på 5000 känns fel IMO.
    Ska städer som inte har dessa Arenor behöva flytta sin ”hemma” arena 5-10 mil bort bara för att kunna spela sina hemmamatcher kommer laget att ”dö” ut garanterat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN