DJURGÅRDEN: Breddspelaren som blev ledande stjärna

Sebastian Strandberg värvades till Djurgården som breddspelare från Hockeyallsvenska Pantern, där han spelade i tredjefemma. Idag är han en lagets ledande stjärnor och assisterande lagkapten.
– Jag har en bokstav på bröstet, men är inte en annan person för det, säger Sebastian Strandberg.

Han värvades till Djurgården i slutet av transferfönstret 2018 från Pantern i Hockeyallsvenskan. Då var det många som undrade varför han värvades. Nu är han en av klubbens ledande stjärnor och har gjort poäng i sex raka matcher. Säsongen började inte så bra för Sebastian Strandberg, men nu har det lossnat rejält.

– Jag var väldigt dålig de tre första matcherna och jag har fått ta igen det lite på slutet. Spelet har börjat fungera bättre, jag är mer delaktig över hela banan och får pucken mer. Sen pillar man in ett mål eller gör en poäng så får man självförtroende och får med sig lite enklare grejer också, säger Sebastian Strandberg om poängformen.

Vändningen

Vändningen för Strandberg kom efter förlusten borta mot Rögle, efter den har han producerat tio poäng på sex matcher. Fyra av de poängen kom hemma mot HV71 där Djurgården vann med 6-3. I senaste matchen mot Linköping satte han spiken i kistan med sitt 5-2–mål, där bestämde han sig tidigt för hur han skulle avsluta.

– Det var bra spel hela vägen nedifrån, bra macka av Dick (Axelsson) till Berget (Niclas Bergfors), Berget till mig. Jag bestämde mig för att försöka gå mellan benen, det är ingen stor lucka men den trillar in.

Tredje säsongen

I år är det den tredje fulla säsongen Strandber spelar i Djurgården och den här säsongen har han fått ett A på bröstet. Han är en av lagets assisterande kaptener, något han så klart känner stolthet över.

– Jag har en bokstav på bröstet, men jag känner inte att jag är någon annan person bara för det. De tycker att jag är en ledare. Jag snackar kanske inte mest, men jag försöker säga saker som jag verkligen menar. Jag har inga problem att ställa mig upp och säga vad jag tycker. Vi har många unga spelare och jag har ändå lite rutin nu, jag känner mig trygg i positionen. Det ger en lite självförtroende också och jag känner mig delaktig. Jag har jobbat mig nedifrån hela vägen upp och får vara med och driva Djurgår´n och det är kul, säger han.

Tillbaka efter coronauppehåll

Djurgården har haft ett tre veckor långt uppehåll, där många av spelarna drabbats av covid-19. Nu har laget spelat två matcher och spelet börjar sitta igen.

– Det var skönt att få den första matchen ur kroppen. Man kan träna hur bra som helst, men man behöver spela matcher för att få matchtempo. Nu har vi spelat två matcher och vi kände oss ännu lite bättre idag (läs i förrgår), så nu är vi inne i det igen, avslutar Strandberg.

Ikväll klockan 18.00 spelar Djurgården borta mot Färjestad, du ser matchen på Cmore.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN