Djurgården blev nollade mot Brynäs: ”Det är grymt frustrerande”

Åtta rakar förluster och därefter en vinst mot Frölunda. Men mer lycka än så blev det inte för Djurgårdens IF som ikväll åker hem utan poäng.
– Det är grymt frustrerande, säger huvudtränaren Robert Ohlsson efter dagens förlust.

Det blev ingen vidare lång vinstlycka för Djurgårdens IF. Med en riktigt tuff period bakom sig med en förlustsvit på åtta raka matcher kunde man äntligen jubla efter torsdagens vinst över Frölunda hemma på Hovet. Men lyckan blev inte långvarig när man ikväll blev nollad i Gävle mot Brynäs IF.

Hemmalaget Brynäs hade under stora delar greppet om matchen. Djurgården hade trots detta flertalet chanser och hade många gånger ett riktigt fint passningsspel i offensiv zon. Det som däremot fick Stockholmslaget att falla var de många utvisningar som spelarna drog på sig.
– Från vår sida är det alldeles för många utvisningar. Brynäs är ett för bra lag för att få spela fem mot fyra, fem mot tre. Sen tycker jag att Brynäs är ett av de bästa lagen just nu, säger Robert Ohlsson under kvällen presskonferens.

Flera SHL-lag har haft svårigheter med just spelare som drar på sig för många, och i många fall onödiga, utvisningar. Ohlsson säger att alla spelare är olika men att han tycker att det många gånger är ganska odisciplinerat och att fortsatt arbete görs under träningarna.
– Det är grymt frustrerande. Men vi tar upp utvisningarna i efterhand och går igenom dem.

För Brynäs blev detta den andra raka trepoängaren efter vinsten mot Leksands IF i torsdags. Flera spelade riktigt bra men två som stod ut något mer än de andra var Felix Sandström, som höll nollan, och Jesper Jensen med sina 1+3 denna kväll.

Matchfakta

Brynäs IF – Djurgårdens IF 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Period 1
1-0 (07:10 PP2) Jonathan Pudas (Jesper Jensen, Daniel Paille)

Period 2

Period 3
2-0 (41:42 PP1) Oskar Lindblom (Ryan Gunderson, Jesper Jensen)
3-0 (47:18) Jesper Jensen (Lukas Kihlström, Elias Fälth)
4-0 (53:34) Gustaf Thorell (Johan Alcén, Jesper Jensen)

Skott: 32-25 (11-7, 15-5, 6-13)
Utvisningsminuter: 29-37 (2-6, 2-4, 25-27)
Publik: 7158

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN