Djurgården besegrat av gamla spelare

Ikväll var det dags för All Stars Stockholm att besöka Globen för välgörenhetsmatch mot Djurgården. De knappt 5000 personer som tagit sig till Globen fick se ett NHL-lag med en drös gamla djurgårdare som periodvis lekte hockey och som relativt enkelt vann matchen.

Matchen var en välgörenhetsmatch där ett lag fyllt med NHL-spelare ställdes mot Djurgården i Globen. Allt överskott från evenemanget går till att stärka hockeyn i och runtom huvudstaden.
– Exempel på satsningar som kan möjliggöras är fler isytor för spontanhockey, få fler tjejer att börja spela hockey och att få fler ledare och domare aktiva inom hockeyn, skriver Djurgården på sin hemsida.

Sörensen satte prägel på familjär tillställning
Matchen startade i ett rasande tempo med taggade spelare och redan efter 48 sekunder hade matchens första målskytt presenterat sig. Marcus Sörensen, som till vardags spelar i San José Sharks, fick pucken fri och NHL-laget hade 1-0. En ledning som skulle hålla sig matchen ut.

Sörensen gjorde också 2-0 till NHL-laget bara några minuter senare. Målen haglade ner i ett familjärt Globen och matchen slutade tillslut 6-4 till gästande NHL-lag fyllt med spelare som tidigare spelat i Djurgården och Stockholm.