DISCIPLINNÄMNDEN: Stängs av i fem matcher

Det var under gårdagens match mellan Örebro och HV71. Där Martin Thörnberg blev tacklad så hårt att han fick en hjärnskakning. Nu har domen kommit mot Aaron Irving från disciplinnämnden.

När dryga fem minuter återstod av den första perioden i SHL-matchen mellan Örebro HK och HV71 under lördagen delade Irving ut en tackling mot Thörnberg. Nu har domen kommit från disciplinnämnden. -Det var längesen jag såg en tackling så klar att den var ful sa Petter Rönnqvist i Cmores studio i den första periodpausen.

Nu har domen kommit från disciplinnämnden. Aaron Irving stängs av fram till och med den 16 januari vilket motsvarar fem matcher. Irving ska dessutom betala 28 750:- i böter för förseelsen. Dessutom ändras rubriceringen från charging till checking to the head.

Jag trodde vi var i från den här tiden

Petter Rönnqvists ord i Cmores studio i periodpausen mot Irving var inte nådiga. -Den är så ful att, ja jag trodde vi var i från den här tiden. Det är en så otroligt ful tackling. Den är blindside, dessutom höjer han upp sig precis innan han tacklar och den träffar klockrent på hakan. Detta är den fulaste tacklingen i år avslutar Rönnqvist.

HV71 vann matchen med 4-2 inför ett fullsatt Behrn Arena. Detta var Örebros tredje raka förlust och laget har nu dalat ner till en femte plats i tabellen. I och med segern gick HV71 upp på en fjärdeplats och förbi Örebro dock med en match mer spelad.