DIF-TRÄNAREN: ”Förstår om han tänkt tankarna”

Djurgården har fått klara sig utan sin lagkapten Andreas Engqvist under säsongen. Två matcher hann det bli innan symptomen var tillbaka och nu är karriären i fara.

Det hann bli två matcher för Andreas Engqvist innan han återigen fick symptom av hjärnskakningen. Den femte november meddelade Djurgården i ett pressmeddelande att säsongen var över för Djurgårdskaptenen.

-Antes situation är fortfarande oförändrad. Han lider av symptom från sin senaste hjärnskakning såsom huvudvärk, tunnelseende, yrsel samt känslighet för starkt ljus och ljud. Med tanke på hur lång tid det tog för Andreas att återhämta sig från de senaste hjärnskakningarna så är det omöjligt att fastställa en prognos för hur långt tid det kommer att ta för Andreas att bli frisk, sa sportchefen Joakim Eriksson.

”Förstår om han tänkt tankarna”

Andreas Engqvist tränar inte med laget och ju längre tid han står utanför träningen desto mindre blir chansen att komma tillbaka till ishockeyn för Engqvist. Hockeybladet når Djurgårdens tränare Robert Olsson:

-Han tränar inte med oss, alls. Och sen är det ju så att desto längre tiden går desto mindre blir chansen att han kommer tillbaka till spel. Han försöker komma tillbaka till vardagen igen, som det är just nu. Mer än så kan jag inte säga, utan det får du fråga Enqvist själv eller vår läkare.

Källor till Hockeybladet har sagt att det är så illa att karriären helt enkelt är över för Engqvist?

-Han har inte sagt något till oss eller mig om detta, så jag vet inte något om det. Men samtidigt så kan jag förstå om han går i de tankarna, men just nu har vi inte hört något om det från honom själv. Om och när vi har något att kommunicera ut så kommer vi att göra det genom våra kanaler, avslutar Robert Olsson till Hockeybladet.nu

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN