DIF tog första segern på Hovet – chockade regerande mästarna

Djurgårdens IF har haft de tungt på slutet och förlorat flera matcher i rad. Man ligger i botten, men i dag vaknade man till liv när man chockade fjolårets mästare Frölunda på hemmaplan. Segern innebär årets första seger på hemmaplan.
– Vi spelar för våra liv. Vi är efter tidigt på säsongen och behöver komma ifatt, för till jul kan vi annars vara i en tuff sits, sade Matt Andersson till C More efter matchen.

Det långa uppehållet kom lägligt för Djurgården som har hunnit ladda om efter alla förluster. I omstarten hemma mot Frölunda på Hovet. Redan efter 3 minuters spel tryckte amerikanaren Matt Anderson in 1-0 pucken till DIF-fansens stora glädje. Hemmalaget drev på och skapade de farligaste chanserna. När Djurgården fickchans i 5 mot 3 stänkte Anderson in 2-0 på ett direktskott och Hovets tak lyfte när pucken nuddade nätet.

Även i den andra perioden var det Djurgården som inledde bäst och skapade målchans efter målchans, men efter dryga 10 minuter in i den andra perioden lyckades Frölunda-backen Henrik Tömmernes hitta nätmaskorna till en 1-2 reducering. 36 sekunder före periodvilan lyckades man även kvittera genom unge forwarden Christoffer Ehn.

Men Djurgården lyckades inleda den tredje perioden starkt och gick ut och körde över Frölunda i det mesta. Efter bara 19 sekunder lyckades återvändaren Linus Hultström pricka stoplen. Efter en spelmässig svängig start vann Djurgården pucken i offensiv hörna och Jussi Ikonen lyckades vispa dit 3-2 pucken snyggt i krysset. Ny ledning och Frölunda tryckte på för kvittering. Men 2 minuter senare utökade Jeff Tambellini med sitt första mål i DIF-tröjan och resultatet var nu 4-2. Men med dryga halvminuten kvar reducerade FHC-forwarden Robin Figren till 3-4 vilket gjorde att matchen fick ett nervigt slut. Men Djurgården redde ut det och tog därmed sin första seger på Hovet i år.

– Vi spelar för våra liv. Vi är efter tidigt på säsongen och behöver komma ifatt, för till jul kan vi annars vara i en tuff sits. Ikväll mötte vi seriens bästa lag och det var viktigt att vinna, sade tvåmålsskytten Matt Anderson till C More efter matchen.