Färjestads säsong tog slut i och med gårdagens förlust mot HV71. Redan nu sägs det att man börjar rusta för nästa säsong.

Det har tidigare ryktats om att Färjestads tidigare SM-guldvinnare Dick Axelsson ska vara på väg hem till Sverige. Dock blev endast åtta matcher i Schweiziska Davos den senaste säsonger innan en knäoperation satte honom ur spel resten av säsongen. Nu kan han alltså vara på väg tillbaka till Sverige.

Fyra SHL-klubbar och två SM-guld

29-åringen har tidigare i karriären representerat Djurgården, Modo, Frölunda och just Färjestad i SHL. På meritlistan finns sedan tidigare VM-guldet i Globen 2013 och två SM-guld med just FBK. Nu pratas det att han kan vara på väg tillbaka till Värmland. Något som klubbens sportchef Håkan Loob bekräftar.

– Vi har träffat Dick och frågat honom om hur han ser på saker och ting. Vi vill höra hur landet ligger och veta om vi är ett alternativ över huvud taget. Han har sagt att han vill satsa på spel i Sverige men inte funderat på i vilken klubb han vill spela, säger Loob till VF.se.

– Vi ville förhöra oss om att han blir hundra procent återställd. Men hans rehab verkar ha gått väldigt bra och han står på en stark grund för att vara färdig till nästa säsong.

Flera spelare kan vara på väg in

Utöver prestigevärvningen av Dick Axelsson så kan flera spelare vara på väg in till nästa säsong. Bland annat Örebros Martin Johansson, BIK Karlskogas Theodor Lennström och Victor Ejdsell, Timrås Jens Westin och HV71’s Christoffer Thörngren. Rykten som Loob är förtegen om.

– Inget är helt klart, även om vi har diskuterat med flera spelare. Man får ha respekt för att det är jätteviktigt att lägga pusslet, det går inte att bara plocka in spelare som man ska ha längst fram i laget för då har vi en trupp för 100 miljoner och samtidigt spelare som inte kommer att få den speltid som krävs, säger Loob.

Kommentarer

Kommentarer