De vänder och vinner – trots mardrömsstarten

Malmö vänder och vinner trots mardrömsstarten mot Leksand som jagar för att slippa kvala. I boxplay kvitterar hemmalaget och vinner sedan på straffar.
Trots mardrömstrarten mot Leksand vänder Malmö och vinner matchen efter straffar. Leksand rivstartade och efter drygt fyra minuter ledde bortalaget med 2-0. Båda målen gjordes av Oskar Lang som överlistade namnen Alsenfelt två gånger om. Efter det startade hemmalaget jakten på kvittering första och främst. Innan perioden var slut hade Malmö reducerat till 1-2.

Mållös andra period

Malmö fick igång spelet i den andra perioden, men det gick inte att trycka in kvitteringen bakom Axel Brage i Leksandsmålet.

Brage verkade omutlig i de två sista perioderna. men när Lekand fick powerplay med sju minuter kvar klev dagens hjälte fram. Järnmannen, Chrostoffer Forsberg, som inte missat en enda av de senaste 300 matcherna, klev fram i boxplay och skickade in kvitteringen med dryga fem minuter kvar.

Vid full tid gick det inte att skilja lagen åt och det väntade både förlängning och straffar. Där blev målvakten Oscar Alsenfelt och Carl Persson straffhjältar för sitt Malmö.

Precis när förlängningen var över drabbade fyra spelare samman i ett gurgel som renderade i fyra matchstraff, hemmaspelarna Fredrik Händemark och Lars Bryggman samt bortaspelarna Patrik Zachrisson och Daniel Gunnarsson. Samtliga spelare fick 5+20 minuter för fighting.

I förlängningen har båda lagen sina lägen men inget av lagen hittar hål på motståndarnas målvakt och det blir då straffavgörande som gäller. I straffläggningen är det Carl Persson som drar det längsta strået och är den enda straffläggaren som gör mål.

För Leksand väntar nu troligen kval för att hålla sig kvar i SHL. De har nu tolv poäng upp till Linköping på säker mark, det är tolv poäng kvar att spela om.