DE ISKALLA: Veckans besvikelsesexa vecka 38

Tidigare idag tog vi ut premiärveckans bästa lag, nu listar vi de iskalla spelarna. De som hamnar längst ut på avbytarbänken, i frysboxen. Här är veckans besvikelser i SHL.

De är iskalla i inledningen av SHL och därför är de här spelarna med i besvikelsesexan för vecka 38. Det handlar om de spelare som presterat sämst helt enkelt. Det kan också handla om förväntade toppspelare som underpresterat. Inte helt oväntat dominerar Brynäs och Rögle.

Vi har tagit ut en målvakt, två backar, tre forwards och en tränare i vårt lag.

Målvakt – Emil Kruse, Rögle

Emil Kruse värvades till Rögle från BIK Karlskoga. Tanken var att finske målvakten Ville Kolppanen skulle vakta Rögles mål i SHL, men en skada sätter stopp. Det är ingen lätt uppgift för Kruse att vakta målet i SHL:s formsvagaste lag. Men släpper man in 17 mål på tre omgångar och har en räddningsprocent på 82,47 tar man denna mindre smickrande plats.

Back – Jesper Williamsson, Rögle

Den back i SHL med sämst I plus-/minusstatistiken. Spelar mer än 15 minuter per match och har redan nu minus fem i plus-/minusstatistiken.

Back – Ryan Gunderson, Brynäs

Brynäs stjärnback har inte börjat säsongen bra. Visserligen tre assist, men minus fyra i plus-/minus är inte bra för en ledande back.

Forward – Louie Caporusso, Brynäs

Värvades som målskytt. Det spekuleras i en plats i Kanadas OS-lag. Stekhet på försäsongen, men nu osynlig och endast en poäng. Spelar endast drygt elva minuter per match och har minus fyra i plus-/minus.

Forward – Filip Cruseman, Karlskrona

Snittade över 16 minuter per match under förra säsongen har bytts till dryga sex minuter per match. Noll poäng efter tre matcher sitter mest på bänken. Karlskronas karaktärsspelare har hamnat i Ove Molins frysbox.

Forward – Jesper Jensen, Brynäs

Förra säsongen en av de ledande i Brynäs. När han nu sviker i produktionen ligger Brynäs där de gör, med endast en inspelad poäng på tre matcher. Behöver komma upp i nivå för att kunna leda sitt lag mot säsongens första seger.

Tränare – Anders Eldebrink, Rögle

I konkurrens med Roger Melin i Brynäs faller ändå lotten på Eldebrink. Inget han säger till spelarna, inga förändringar han gör i laget ger något som helst resultat. Anders Eldebrink är just nu så långt från priset årets tränare man kan komma som aktiv tränare.

Bubblare – Bryan Lerg, Rögle

Skjuter mest i SHL, 14 skott och noll mål. Kan det lossna för amerikanen eller är han lika iskall som statistiken?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN