Därför vill hon starta ett supporternätverk för kvinnor: ”Det är något som saknats”

Hockeysupportern Jenny Karlsson vill nu starta en gemensam supporterträff för tjejer. Den positiva responsen har varit stor och hon har redan börjat planera sin idé.

Jenny Karlsson, Helsingborg, är supporterledamot i Angel Island Army (Rögle BK:s supporterklubb) och under fredagsförmiddagen lade hon upp en tweet där hon öppnade för en gemensam träff med kvinnliga hockeysupportrar. Succén blev omedelbar och nu är tanken att hon ska dra igång ett projekt för kvinnor med samma intresse.
– Nu är det ju en väldig tidig idé, men min plan initialt är att jag vill lära känna fler kvinnliga hockeysupportrar. Jag lade ut en förfrågan på Twitter för jag tycker det är det bästa och snabbaste nätverket att nå ut till folk med samma intressen, det fick ett väldigt positivt gensvar som jag absolut inte hade förväntat mig, säger hon till Hockeybladet.nu.

Hur kläckte du idén?
– Jag är en väldigt frekvent användare av Twitter och det var så jag kom in på det. Jag sitter ju i styrelsen hos AIA (Angel Island Army). På det sättet kom jag in i hela det gänget och lärde känna dem. Nu kände jag att det säkerligen gick att göra samma sak med tjejer från andra supporterklubbar. Vi lägger ju så himla mycket tid i hockeyarenorna runt om i landet, så det hade varit kul att kunna träffa folk när man ändå är där, säger hon och fortsätter:

– Tanken är helt enkelt att lära känna varandra och lära oss mer av varandra, även om vi är bittra fiender just under matcherna, så har vi ju ändå ett gemensamt intresse i ishockeyn.

Hennes största hinder just nu är var träffarna ska arrangeras. Hon vill att så många så möjligt ska kunna delta och planeringen är i full gång trots att idén är nykläckt.
– Det är väl mitt första och största hinder, var träffarna ska arrangeras. Min förhoppning är ju att detta ska bli en återkommande grej, som vi kanske till och med kan involvera SHL-klubbarna i.

Det har bara hunnit gå några timmar sedan hon tweetade ut förslaget. Redan nu har det blivit en succé och telefonen har gått varm sedan tidig morgon.
– Ja, dels är det ju jättemånga som hjälpt mig att sprida ordet. Och sen är det många som aviserat att de vill delta. De bara rullar på i telefonen hela tiden, så det känns som det var något som saknades, säger hon och fortsätter:

– Jag har ju redan min drömgäst klar i Lena Sundqvist (kommentator på CMore) som mött en del motstånd. Det hade ju varit väldigt roligt om hon hade velat vara med och dela sina erfarenheter. För krasst sätt så möter vi en del motgång, tjejer ifrågasätts varför vi hejar på ett lag eller vad vi gör på matcherna, men vi är ju lika mycket supportrar.

Finns det någon tanke om att få sponsrade resor för de som vill vara med?
– Det är väl absolut inte omöjligt, tyvärr finns inte dessa idéer på papperna ännu, så jag vet ju vad jag ska göra i helgen i alla fall. Tack vare det positiva gensvaret så vill jag engagera så många som möjligt och hoppas att de olika hockeyklubbarna supportar och stöttar som dem kan. Det gäller att vi ”pitchar” in den här idén tillräckligt bra, så kanske de blir möjligt.

Vad är baksidan med att vara tjej och hockeyintresserad?
– Det som stör mig är väl att det ifrågasätts varför man är på plats eller varför man lägger ner tid på detta. Jag tror inte det är så många killar som får de frågorna. Men som sagt så är jag väldigt skonad från de negativa kommentarerna och får istället höra mycket positivt. Jag gissar väl att det handlar om att man tror att tjejer inte kan gilla en sport utan att det ska finnas baktankar bakom, avslutar hon

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN