Comeback: Publikfavoriten tillbaka till Växjö Lakers

Kärt återseende för Växjö Lakers då det står klart att publikfavoriten Dennis Rasmussen återvänder till klubben. Den NHL-meriterade centern från Västerås återvänder från sin session i Nordamerika. – Känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen, säger Dennis Rasmussen på Växjös hemsida.

Publikfavoriten i Växjö, Dennis Rasmussen, som tidigare spelat tre säsonger för Växjö kan snart addera ännu mer matcher för klubben. Centern återvänder till SHL och Växjö efter fyra säsonger i Nordamerika. Han lämnade Växjö säsongen 2014/2015 för spel på andra sidan Atlanten. Bland annat har han hunnit med att representera Chicago Blackhawks och Anaheim Ducks. Sammanlagt har Rasmussen noterats för 139 matcher i NHL.

Viktig byggsten i Växjö

Efter Rasmussen lämnade Växjö 2014 så har han samlat på sig en hel del NHL-rutin. Den kommer han ta med sig tillbaka till Växjö. Där han kommer bli en viktig byggsten i Växjös lagbygge.

– När Dennis kommer tillbaka till oss är det som en byggsten i ett lag som är betydligt mer etablerat i serien än det lag som han lämnade 2014. Även Dennis är en mer rutinerad spelare med många NHL-matcher i bagaget. Vi hoppas att Dennis kommer bidra med sina styrkor som är hans stabila och solida spel samt hans förmåga att påverka de flesta aspekter på isen. Han är en stark tekare, en klassisk center som kan göra det defensiva jobbet men också med en offensiv edge, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson på klubbens hemsida.

Kontrakterad säsongen ut

Spelaren är kontrakterad säsongen ut och på klubbens hemsida uttrycker också centern sin glädje över att få spela för Växjö igen.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att komma tillbaka till klubben och få ta på mig Växjö-tröjan igen! Jag känner mig stolt över att få spela inför Sveriges bästa fans igen och jag är redo att ge allt, säger Dennis Rasmussen.

Växjö Lakers värvade centern första gången under klubbens premiärsäsong i Sveriges högsta liga år 2011. Då var han 21 år gammal, nu återvänder han som 27-åring. För tillfället har Rasmussen noterats för 85 poäng i SHL.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN