Christopher Liljewall efter skilsmässan: ”Finns absolut inga hard feelings”

0
1576
Foto: Bildbyrån

Christopher Liljewall får lämna Rögle efter hela 22 år i klubben, det meddelade klubben under torsdagseftermiddagen. Lagkaptenen erbjuds inget nytt kontrakt.
– Det är klart att det känns tomt. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, säger Christopher Liljewall till Hockeybladet.

Christopher Liljewalls tid i Rögle är över. Under torsdageftermiddagen kom beskedet att lagkaptenen inte får fortsatt förtroende i den tröja han spelat i de senaste sju säsongerna.
– Det är klart att det känns tomt, jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det var ett väldigt tråkigt besked att få, säger han när Hockeybladet når honom under torsdagen.

”Finns inga hard feelings”

Beskedet kom under gårdagen, han var inte önskvärd i klubbens framtidsplaner. Men trots allt han har gjort för klubben är det inga hard feelings mot Rögle BK som förening.
– Nej, det finns absolut inga hard feelings mellan mig och Rögle. Dem var inte intresserade av mina tjänster nästkommande säsong, dem ville satsa på andra och klart det är surt, men det är bara att acceptera beslutet och gå vidare, säger han.

Nu väntar en oviss framtid och ett nytt klubbval, en ny situation för Ängelholmsfödde Liljewall.
– Det är inte mycket annat man kan göra, nu kommer man ställas inför någon ny utmaning och just nu tänkte jag att jag skulle sätta mig ner och smälta detta några dagar och därefter sätta mig ner tillsammans med min agent och se vad framtiden har att erbjuda, säger han.

Ser ljust på framtiden till trots

Trots att tiden i klubben han älskar mest är över, ser Christopher Liljewall ljust på framtiden och dess utmaningar.
– Det är fortfarande samma sport som jag älskar att utföra som jag ska göra någon annanstans, det kommer nog lösa sig på ett bra sätt, trots att det känns tungt just nu.

Trots att han levt i Ängelholm under en längre tid är han inte främmande för att flytta.
– Absolut kan jag tänka mig att flytta. Jag har väl inte riktigt tänkt så långt ännu, jag får sätta mig ner med agenten och titta hur det ser ut. Om det blir en flytt, så blir det en flytt. Jag har haft full fokus på vad Rögle hade att säga, och nu vet jag hur dem tänker.

Vilka är dina främsta minnen i Rögle?
– Det är väl dem gångerna man har gått upp till SHL som sitter djupt in i hjärtat som fina minnen. Det är väl dem jag kommer på så specifikt.

Riktar ett stort tack

Christopher riktar ett stort tack till alla i och runt föreningen och förklarar att dessa år är något han kommer bära med sig resten av livet.
– Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla fans till klubben Rögle BK för allt stöd man har fått genom åren, jag vill tacka för fantastiska år som jag kommer bära med mig i hela mitt liv. Sen vill jag även passa på att tacka Rögle BK som klubb och alla inom organisationen för ett fantastiskt samarbete, säger han och fortsätter:

– Jag vill också passa på att tacka sponsorerna på resans gång. Ett stort tack är det jag vill rikta till alla inom och utom klubben Rögle BK.

375 matcher i klubben

Under sin tid i klubben har forwarden stått för smått otroliga 173 poäng på 375 matcher. Nu är tiden i klubben över, men 27-åringen stänger inte dörren för en eventuell återkomst.
– Jag har väl inte tänkt i dem banorna ännu. 22 år i en klubb, det är klart det har satt sina spår. Mitt hjärta är grönt och vitt, självklart kan det hända men jag är en professionell ishockeyspelare så vart jag än spelar så kommer jag ha fullt fokus på det laget, säger han och fortsätter, innan han avslutar samtalet:

– Nu kommer det inte bli Rögle BK, utan det kommer bli någon annanstans. Man får försöka att sätta sig ner och hitta en positiv lösning, men jag önskar Rögle all lycka till i framtiden trots att man inte är med i framtidsplanerna.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

fem × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.