Christensen och Lindholm stängs av

Efter beslut i Disciplinnämnden stängs HV71:s Erik Christensen och Skellefteås Anton Lindholm av i tre respektive fyra matcher.

HV71:s Eriks Christensen stängs av i två matcher och får böta 10 000 kronor för att kvitta en matchs avstängning.

Skäl
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan som skett i efterhand av ansvarig för SHL:s situationsrum, Christer Lärking, ett yttrande från Erik Christensen samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan
Vid en kamp i sarghörnet mellan en Frölundaspelare och Erik Christensen kommer Frölundaspelaren först till pucken och får Erik Christensen bakom sig. Erik Christensen gör inget försök att spela mot pucken utan slår upp sin klubba mellan benen på Frölundaspelaren först en gång, som inte träffar riktigt, och sedan en andra gång som träffar mellan benen på Frölundaspelaren

Christensens syn på saken
I en kampsituation med Frölundaspelaren försökte han lyfta/få bort motspelarens klubba för att komma åt pucken. Han blev tyvärr lite ivrig och aningen hetsig i viljan att lyfta/få bort motspelarens klubba och träffar då olyckligt Frölundaspelaren. Han hade ingen annan avsikt än att vinna puck. Han vill inte betraktas som en smutsig spelare.

Domen
Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Att använda sin klubba på det sätt Erik Christensen gjort är respektlöst och medför risk för skada. Utredningen ger inte stöd för annat än att det varit en medveten handling från Erik Christensens sida. Han ska därför ådömas en avstängning. Nämnden finner att avstängningens längd ska motsvara tre matcher. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bland annat SHL.

Skellefteås Anton Lindholm stängs av i tre matcher och får böta 3 000 kronor för att kvitta en matchs avstängning.

Skäl
Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Anton Lindholm samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan
En Brynässpelare åker mot pucken och petar precis till den när Anton Lindholm kommer snett från sidan och utdelar en tackling som träffar Brynässpelaren rakt i huvudet. Brynässpelaren utgår skadad.

Lindholms syn på på saken
Intentionen var att behålla pucken i offensiv zon. Han upplever att Brynässpelaren såg honom innan tacklingen. Tyvärr blev tacklingen olycklig eftersom en Skellefteåspelare befann sig bakom Brynässpelaren vid tacklingstillfället. Han hade båda skridskorna i isen och armarna efter sidan. Han hade ingen avsikt att tillfoga Brynässpelaren skada.

Domen
Av utredningen framgår att kraften i tacklingen riktades mot Brynässpelarens huvud med följd att denne utgick skadad. Det rör sig därför om en tackling mot huvudet som regelmässigt leder till avstängning. När det gäller avstängningens längd beaktar nämnden främst att Anton Lindholm haft hög fart in i situationen och att Brynässpelaren inte kan åläggas ett särskilt ansvar att förbereda sig på tacklingen. Sammantaget finner nämnden att förseelsen ska föranleda en avstängning motsvarande fyra matcher, inklusive den automatiska avstängning som följer vid matchstraff. En av dessa matcher omvandlas till böter i enlighet med det system för kombinationsstraff som tillämpas i bland annat SHL

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN