Christensen fixade två poäng till HV71

Erik Christensen räddade HV71 i matchen mot Luleå genom att först kvittera till 1-1, för att sedan sätta den avgörande straffen i straffläggningen. Trots att Jönköpingslaget vann den jämna matchen var skottställningen dock ensidig, 46-23 till hemmalaget.

Den första perioden var något avslagen. Inga direkt vassa målchanser för något lag. HV71 hade dock två chanser i powerplay då både Jan Sandström och Bill Sweatt drog pucken upp på läktarplats vardera gång. HV71 kunde dock inte få in någon puck i powerplay för Filip Gustavsson storspelade i Luleå-kassen.

I mittperioden fick Gustavsson jobba flitigt för att hålla kvar Luleå i matchen. Trots att HV71 satte bra press på Luleås kasse var det gästerna som fick matchens första mål. Anton Hedman satte 1-0 27.08 in i matchen då han satte ett backhand-skott över Fredrik Pettersson-Wentzels ena axel. Efter det lyckades Luleå skapade lite mer chanser. Petter Emanuelsson hade ett bra vinkel-skott som gick tätt utanför ena stolpen. HV71 var nära att kvittera i slutet av andra perioden då Gustavsson hade tappat en lös puck i målgården.

I matchens tredje period gick HV71 hårt för en kvittering. Gustavsson briljerade flera gånger om då han i en anfallssekvens för hemmalaget, först räddade ett skott från Per Arlbrandt i slottet. Efter det räddade han en sen styrning från Erik Christensen. Sedan kom ett backskott från Kristofer Berglund som en skymd Gustavsson lyckades knipa med plock-handsken. Hemmalaget lyckades dock senare kvittera genom Erik Christensen med bara två minuter kvar av perioden. Ett skott från blå-linjen som studsade på flertalet spelare på vägen till mål, landade framför HV71:s forward som enkelt kunde sätta dit 1-1.

Matchen gick då till övertid. I övertids-perioden fick båda lagen flera chanser att avgöra matchen. Men målvakterna fortsatte att briljera för både HV71 och Luleå. Julius Junttila fick ett friläge för Luleå, men kunde inte överlista Pettersson-Wentzel. Även HV71 fick ett friläge då Martin Thörnberg blev fri, men han lyckades inte heller göra mål på sin chans.

Det skulle behövas straffar för att avgöra matchen. På straffläggningen var det hemmalagets Erik Christensen som återigen klev fram och visade vägen. Christensen var den enda straffskytten som satte sin straff och fixade med det extrapoängen till HV71.

Med denna vinst för HV71 klättrar man nu upp till en tredjeplats i tabellen.

Matchfakta: HV71 – Luleå HF 2-1 e.stf (0-0,0-1,1-0,0-0,1-0)