Home Klubbar HV71 Chris Abbott: ”Jag har fullt fokus på HV71”

Chris Abbott: ”Jag har fullt fokus på HV71”

0

Chris Abbott lämnade Luleå för HV71 inför säsongen 2015/16. Ett Luleå som han spelat för under sex säsonger och var lagkapten för de tre sista. Chris Abbott har under sina åtta år i Europa representerat tre klubbar där han först spelade i Frisk Asker i norska ligan. Därefter gjorde han ett år i Rögle BK innan han flyttade till vidare till Luleå. Hockeybladet.nu fick en pratstund med kanadensaren för att prata om en säsong som kantats av skador och vad som väntar härnäst. 

Det var under en match mot Lukko Raumo i CHL som Chris Abbott ådrog sig en senskada i handen och tvingades till operation vilket höll honom borta från spel i närmare två månader. Redan där och då började rykten spridas om att Chris förde en dialog med den tidigare klubben Luleå Hockey, vilket han tillbakavisar.
– För att vara ärlig så läser jag inte mycket av det som skrivs i media om mig eller laget. Men i detta fall känner jag att jag vill förklara hur det verkligen ligger till, och att de uppgifter som media publicerar angående mig och min framtid är helt felaktiga, det vill jag vara väldigt tydlig med och det vill jag att folk ska veta. Jag längtar till slutspelet och är stolt över att vara lagkapten åt HV71, säger han till Hockeybladet.nu

”Fullt fokus på att ta guldet till Jönköping”

Nu är Chris Abbott tillbaka från skada och en sak står klart och tydligt när jag pratar med honom. Det är att HV71 fått tillbaka en lagkapten som har siktet inställt på att hjälpa laget att ta tillbaka SM-guldet till Jönköping. När det kommer till framtiden så stänger han inte några dörrar för HV71, och några förhandlingar med några andra klubbar pågår inte i dagsläget.
– Det är för
mig en ära att få spela i HV71, jag älskar klubben och att få spela inför dess publik, varje match, varje byte. Jag är hundra procent fokuserad och ska göra allt jag kan för att på bästa sätt leda och hjälpa laget att ta guldet tillbaka till Jönköping. I dagsläget pågår inga förhandlingar om kommande säsong men jag kommer göra allt jag kan för att få äran att stanna som lagkapten för HV71, säger han.

”Det har varit skönt att ha Cam så nära”

Chris bror Cam Abbott befinner sig strax över en timmes bilfärd söderut. Närmare bestämt i Växjö där han tränar klubbens J20-lag. Och han medger att det varit befriande att ha Cam så nära speciellt när säsongen har varit personligt tuff med många skador.
– Att Cam bor så nära har varit super, även om han har haft fullt upp med Växjös J20-lag och sin familj så har jag och min fru kunnat träffa de alla väldigt ofta, mycket tack vare det korta avståndet städerna emellan, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.