Chocken: Rönnberg stänger av egen spelare

Oscar Engsund slapp både utvisning och avstängning från domare och disciplinnämnden för sin knätackling på Fredrik Storm i gårkvällens match. Men nu väljer Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg att själv stänga av Engsund från spel.

Engsund har tidigare denna säsong varit avstängd för just bentackling. Denna gång stängs han dock av utav sin egna tränare.
– Jag har kollat på situationen väldigt noga och det här är inte okej. Han sätter sig i en situation där det kan uppstå skada, en mindre aktsam motståndare hade blivit skadad, säger Rönnberg till GT-bloggaren Henrik Leman

Anledningen till att Rönnberg själv har valt att stänga av sin egna spelare är för han upplever att tacklingen är farlig, trots att den inte fick några konsekvenser på Storm som fick tacklingen.

– Jag har drivit det här mot SHL och domarna tidigare, att man ska döma mer på handling än konsekvens. Jag tycker det här är mer avstängning än Kristoffer Gunnarsson och Sean Bergenheim fast den inte tar. Och det är lika allvarligt som när Oscar blev avstängd tidigare. Det är alldeles för mycket ansvar på den som blir tacklad, att han ska hinna kasta sig undan, säger Rönnberg till Henrik Leman.

Engsund har blivit avstängd från matchspel för resten av veckan. Denna säsong har
23-åringen fått 25 utvisningsminuter på 15 matcher för Göteborgs-klubben.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN