CHOCKEN: Guldmålvakten kan stanna i USA

Han var en starkt bidragande orsak till att det blev SM-guld för HV71 i våras. Efter säsongen belönades han med ett kontrakt av New York Islanders. Denna säsongen skulle han vara utlånad till HV71 men skadade sig tidigt. Nu kommer mardrömsbesked för klubben.

Det blev endast spel i tolv matcher innan en bukskada satte stopp för fortsatt spel för Linus Söderström. Prognosen var att han skulle vara borta i cirka en månad när han flögs över till New York i december. Men nu kommer tråkiga besked från andra sidan Atlanten.

Kanske inte kommer tillbaka alls

Efter operationen kom rehabtiden. Den skulle vara en månad men nu är det den första februari och Söderström är fortfarande kvar i New York. Frågan är om hans ens kommer att återvända till klubben han tog guld med så sent som i våras.

— Det är Islanders som vill ha vissa klartecken när det gäller hans rehabilitering, säger sportchefen Johan Hult i en kommentar till Jönköpingsposten.

Trade deadline den 15 februari

Med bara två veckor kvar tills man inte får värva spelare så måste man nu titta över situationen i laget. I Söderströms frånvaro är det Fredrik Pettersson-Wentzel som varit förstemålvakt. Han backas upp av talangen Adam Åhman. Men sportchefen Hult behöver nu ge sig ut på målvaktsjakt om det skulle bli ett negativt besked från New York Islanders.

– Om inte Linus kommer hem nästa vecka finns det förstås en anledning till det och om vi ser att det finns en osäkerhet måste vi agera. Vi har 14 dagar att jobba med det, säger sportchefen i en artikel på Aftonbladet.

Inom två veckor kommer svaret på om HV71 kan använda sin guldmålvakt igen eller om det blir ”PW” som får ansvaret som förstemålvakt resten av säsongen i kampen mot ett nytt guld för smålänningarna.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN