CHOCKBESKEDET: HV-stjärnan klar för NHL

I februari 2017 efter sju år utomlands återvände forwarden till HV71. Då var han med och tog SM-guld med klubben. Nu väljer han att bryta sitt kontrakt med HV71 då han gjort klart med en NHL-klubb.
–Vi vet att David har haft en längtan efter att få spela i Nordamerika igen och önskar honom lycka till framöver, säger Johan Hult.

David Ullström återvände till HV71 inför guldsäsongen 2017. Nu väljer han att bryta sitt kontrakt med HV71 då han skrivit på för en NHL-klubb. Under säsongen som gick noterades Ullström för 30 poäng (6+24) på 47 matcher.

–Jag har fortfarande en dröm om att spela i NHL. Nu har jag fått ett kontraktserbjudande från en NHL-klubb och det är en chans som jag gärna vill ta. Samtidigt vill jag tacka alla underbara HV-fans för denna gången, säger David Ullström till HV71.se

–Det är kul att spelare, som ”Ulla”, att de kan flytta hem och hitta tillbaka igen. Det är kul för HV71, jag vet inte hur många spelare vi har levererat till NHL senaste säsongerna. Där ska HV ha en eloge, säger Johan Hult till jnytt.se

Draftad av New York Islanders

Ullström är draftad av New York Islanders där spelade han 2010 och 2013 i både NHL och i farmarlaget Bridgeport Sound Tigers. Efter det så blev det spel i KHL-lagen Lokomotiv Yaroslavl, Lev Praha, Severstal Cherepovets, Sibir Novosibirsk och Dinamo Minsk. Innan han vände hem till Jönköping och HV71.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN