Poängstark center klar för Djurgården

 

Djurgården värvar Sebastian Strandberg. Han har stått för 14 mål och 19 assist den här säsongen vilket är bäst i laget. Sebastian Strandberg med rötter från Visingsö har HV71 som moderklubb. Säsongen 14/15 lånades han ut till Malmö (då i allsvenskan). Efter det flyttade han utomlands och det blev spel i både ECHL och senare Danmark. Innan han vände tillbaka till Sverige för spel i Pantern. Nu ska han bredda centersidan i Djurgården.

–Det känns fantastiskt roligt. Ska bli kul att få spela i en så stor och anrik förening som Djurgården. Jag är stark på skridskor och nar jag tittar på sättet som Djurgården spelar så ska jag kunna passa in, säger Sebastian själv till Djurgårdens hemsida.

Behöver en center

–En centerförstärkning för att bredda vår trupp. Vi har ingen naturlig centertyp i vår trupp idag om någon av de ordinarie skulle gå sönder. Han har en stark säsong bakom sig i Pantern i Allsvenskan. Vi har sett honom live och på datorn ett antal matcher. Han har ingredienser i sitt spel som tilltalar oss. Han har bra fart, han har en bra spelskicklighet och ett ansvarstagande i sitt centerspel i båda riktningarna så det är en del i varför vi har fastnat för honom, säger Joakim Eriksson

Bäst plus/minus

Sebastian Strandberg ligger på delad första plats i plus/minus statistiken i Allsvenskan med 21. Något han förklarar:

–Jag är bra åt båda håll i banan och tar ett stort ansvar över hela banan. Det är klart att det är roligt att göra poäng och bidra men det är helhetsbilden som jag är bäst på. Jag har utvecklats på alla områden sen jag spelade i SHL senast. Jag har haft en mer framhävande roll och har fått ett bättre självförtroende på isen i och med mer istid. Jag har alltid känt att jag kan spela i SHL. Ska bli kul att göra det igen, menar Sebastian.

Strandberg har under denna säsongen gjort 32 poäng på 43 spelade matcher. Kontraktet med Sebastian Strandberg gäller säsongen ut och han ansluter till truppen under lördagen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN