Foto: Bildbyrån
Oskarshamn förstärker truppen med forward. Under söndagen presenterade klubben att Pontus Netterberg, som avslutade säsongen i Malmö, är klar för klubben.
– Vi får in en stor rightare med ett par års rutin från SHL till truppen. Pontus kommer att tävla från första början för att visa att han vill spela mycket hos oss, säger Oskarshamns sportchef Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Efter 35 matcher i Växjö den senaste säsongen lånades Pontus Netterberg ut till Malmö resten av säsongen, där det blev elva matcher. Efter säsongens slut tillhörde Netterberg Växjö igen men nu står det klart att 27-åringen och Växjö bryter kontraktet. Istället har Netterberg skrivit på för spel i Oskarshamn, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Det ska bli en jätterolig utmaning att komma till IK Oskarshamn. Jag följde ju lagets kvalspel i våras och det var en fantastisk resa så det ska bli spännande nu i år. Jag har ju en del erfarenhet från SHL så det får jag ta med mig, säger Netterberg i pressmeddelandet.

Totalt har Netterberg bokförts 171 matcher i SHL och 100 matcher i HockeyAllsvenskan. Säsongen 2015/2016 spelade Pontus Netterberg i Pantern som då leddes av Håkan Åhlund och nu återförenas de båda i Oskarshamn.

– Det är många i laget som är i min ålder och jag har mött dom ganska mycket genom åren men ingen som jag känner väl. Jag hade Håkan Åhlund som tränare i Pantern och vet en del om spelsystemet men jag får väl lära mig mer imorgon på träningen, säger Netterberg i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer