Brynäscenterns karriär är över

Karriären är över för den 28–årige Brynässtjärnan. Armskadan stoppar honom från vidare hockeyspel.
– Armen har helt enkelt inte blivit så bra som jag vill, säger Sebastian Enterfeldt.

Efter fem säsonger i Brynäströjan är nu Sebastian Enterfeldts karriär över. För två säsonger sedan ådrog han sig en svår arm-, handled- och armbågsskada, en skada som nu gör att han spelat sin sista hockeymatch.

– Armen har helt enkelt inte blivit så bra som jag vill. När jag spelar så får jag viss smärta och rörligheten är inte som den ska vara. Jag känner att jag inte kan få ut max i min prestation, och jag blir för begränsad i mitt spel. Så vill inte jag ha det så det fungerar tyvärr inte längre, säger Sebastian Enterfeldt till Brynäs hemsida.

Enterfeldt började sin hockeykarriär i Gävlelaget och spelade i Brynäs som juniör mellan 2003 och 2007. Efter mellanspel i både Almtuna och Luleå kom han tillbaka till Gävle och Gavlerinken inför säsongen 2012/2013. Det var den 22 november 2014 som olyckan var framme i en säsong som börjat mycket bra för centern. Tillsammans med Daniel Brodin (idag i Djurgården) bildade han en framgångsrik duo på planen.

– Jag lider med Sebbe som tvingas avsluta sin karriär på detta sätt.

Nu är karriären över

Enterfeldt har gjort två comebackförsök under skadeperioden, men bara mäktat med 38 matcher efter skadan. Trots det har han haft fullt fokus på att en gång komma tillbaka ut på isen igen. Det var först nu på slutet som tankarna om att ge upp karriären blivit verkliga för 28–åringen.

– Det är klart att det är väldigt jobbigt att ta det här beslutet. Jag har levt i hockeybubblan hela mitt liv, och det är svårt att tänka sig att jag inte ska göra det. Samtidigt när armen inte blir så bra som jag vill så går det inte längre. Ibland måste man helt enkelt lyssna på kroppen, säger Enterfeldt.

Brynäs och Stefan Bengtzén önskar Sebastian Enterfeldt all lycka med den fortsatta karriären, vad än det blir.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN