Brynäs veteranback är snart redo för spel

Efter en lång tids skadeperiod är nu Jörgen Sundqvist på väg tillbaka. Brynäsbackens comeback är nära, och inom en snar framtid är han med fullt ut igen.
– Tanken är att jag ska vara tillbaka och köra för full med laget redan nästa vecka, säger Sundqvist till Brynäs hemsida.

Det var i mitten av oktober som Jörgen Sundqvist åkte på en skada i ljumsken. Sedan dess har den 34 år gamle backen inte kunnat spela och missat hela 32 matcher. Nu kommer glädjande besked från Sundqvist som berättar att han snart är tillbaka.
– Tanken är att jag ska vara tillbaka och köra för full med laget redan nästa vecka. Det känns såklart jätteskönt att få komma tillbaka och träna med de andra i laget, säger han till Brynäs hemsida.

”Kört mycket på gymmet”

Efter att olyckan varit framme har Sundqvist fått lov att genomgå en lång rehabilitering. För Brynäs hemsida förklarar han vad slutskedet av perioden har inneburit.
– Senaste månaden har jag kört mycket på gymmet. Utöver träningen på gymmet har jag kört mycket kondition på skridskor i B-hallen, för att få upp skridskokonditionen till min normala nivå. Jag har också börjat vara med på Pecka Alcéns målvaktsträningar för att få lite känsla med pucken. I onsdags var jag för första gången med laget på de första övningarna av ispasset. Går allt som det ska får jag snart byta bort den röda tröjan.

Kan spela efter uppehållet

Nu känner sig Jörgen Sundqvist helt hundra i ljumsken och kommer därför träna med laget till 100% från nästa vecka. När backen är redo för match vet han inte själv, men han hoppas kunna spela efter landslagsuppehållet.
– Det är egentligen upp till tränarna. Men om allt känns bra nästa vecka så kommer jag att känna mig redo att spela efter uppehållet, men det är upp till tränarna, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN