Brynäs tvingas agera efter fiaskot – stänger läktare

Inledningen har inte varit en tung historia för fjolårsfinalisten Brynäs på många plan. Nu väljer klubben att agera efter fiaskot och stänger ner den övre läktaren.

Brynäs säsongsinledning har varit allt annat än positiv för fjolårsfinalisten. Laget ligger näst sist i tabellen och har bara vunnit en match på de fem inledande matcherna. Dessutom är det inte bara spelet på isen som inte studsar rätt.

Publiksiffrorna har varit en stor besvikelse i Gävle och Gavlerinken som fyller 50 år. Mot HV71 var nästan 2500 stolar tomma och mot Djurgården var intresset ännu svagare.

– Man trodde och hoppades att suget skulle vara större, det ska jag erkänna, säger Johan Stark till Sportbladet.se

Nytt bottennapp väntas mot Karlskrona

Nu tvingas SHL-klubben att agera efter den svaga inledningen på biljettförsäljningen. Föreningen är rädda för ett nytt bottennapp hemma mot Karlskrona och nu väljer därför Brynäs att stänga hela övre etage. Tanken med experimentet är att försöka skapa en bättre stämning på läktaren genom att få åskådarna närmare varandra.

Det är inte första gången som Brynäs testar den här lösningen i jakt på en bättre inramning. Mot IFK Helsingfors i CHL sänkte man sittplatserna till 6000 istället för det ordinarie antalet på 7909 platser. Och enligt klubbdirektören, Johan Stark, så var det ett lyckat drag.

– Vi testade det här mot IFK Helsingfors och resultatet var överraskande positivt. Trots att det var bara 1 700 åskådare kändes det som betydligt mer, säger Johan Stark.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN