Brynäs sparkar hela ledarstaben

Brynäs tränare Tommy Jonsson har länge varit ifrågasatt i Brynäsled och många har ansett att han fått vara kvar på gamla meriter i och med SM-Guldsuccén 2012. Nu väljer Brynäs inte bara att sparka Jonsson, de sparkar även trotjänarna Ove Molin och Andreas Dackell. Nytt tränarpar i Brynäs blir Thomas ”Bulan” Berglund och Petter Nilsson.

– Vi har kommit till vägs ände, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs IF.

Brynäs väljer att gå externt och har länge jobbat på en ny tränarlösning och efter storförlusten mot Skellefteå kunde föreningen inte vänta längre.

– Vi har kommit till vägs ände. Vi har verkligen försökt internt med alla medel att komma framåt och hitta lösningar. Nu känner vi att vi har kört fast, och i det här läget måste vi göra en förändring på tränarsidan för att få ny inspiration, och den energi vi behöver för att skapa bättre resultat, säger Bengtzén och fortsätter:

– Åter igen vill jag poängtera att vi inte har haft några interna stridigheter, och det finns inga ”hard feelings” mot de tränare som nu får kliva åt sidan. Att vi väljer att ta bort alla tre tränare är för att vi vill göra förändringen total.

Berglund bli ny huvudtränare i Brynäs och Nilsson blir assisterande efter Berglunds önskemål.

– Bulan som blir huvudansvarig kommer med en gedigen erfarenhet efter att ha varit fyra år i Luleås tränarstab, och gjort det väldigt bra tillsammans med Rönnkvist och Åkerström. Vi får in en tränare som är otroligt sugen och passionerad för uppdraget. Med sin energi och framtidstro så hoppas jag givetvis att han är precis vad Brynäs IF behöver i det här läget, säger Bengtzén och fortsätter:

– Valet av Petter Nilsson som assisterande tränare kommer i mångt och mycket från Bulans egna önskemål, även om jag också mycket väl känner till Petter. Han och Bulan har kamperat ihop på J20-nivå i Luleå. De har en god relation och kan varandra väl, vilket känns viktigt i det här läget.

Båda tränarnas kontrakt sträcker sig i första hand säsongen ut.

Brynäs väljer att behålla Molin och Dackell i organisationen, medan Tommy Jonsson tvingas bort helt från föreningen.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN