Brynäs söker trendbrott mot hemmastarka Frölunda

Hemmastarka Frölunda tar ikväll emot Brynäs i Scandinavium, där man för övrigt endast förlorat två matcher under hela säsongen.

Fortsätter Frölunda sin starka hemmatrend eller ska Brynäs, med fem raka förluster, äntligen hamna i det vinnande spåret igen.

Kvällens match blir en tuff sådan för bortalaget, om man ser till statistiken. Frölunda har endast förlorat två (!) matcher på hemmaplan i år och är således seriens starkaste hemmalag. Göteborgarna har vunnit tre av de fem senaste matcherna och befäster alltjämt förstaplatsen i tabellen. Brynäs, däremot, famlar i mörkret och har förlorat sina fem senaste matcher. Bortalaget är i stort behov av både poäng och trendbrott.

– Brynäs är farligt och desperat. Dom, precis som andra lag, jagar en bra tabellplacering så här i slutet av grundserien, säger assisterande tränare Johan Lundskog till Frölundas hemsida.

– Det kommer definitivt att bli en till hög-tempo match, säger Tommy Sjödin, assisterande tränare i Brynäs, till lagets hemsida inför kvällens match och fortsätter
– Frölunda spelar sina matcher i ett högt tempo, och det gör vi också så det brukar bli matcher i hög fart när vi möts. De leder ju serien så de är ett starkt lag. Vi har vår plan för hur vi ska spela och vad vi ska göra.

Tuffa frånfall, främst i Brynäs

Hemmalaget saknar fortfarande spelarna Kristian Vesalainen, Jonathan Sigalet, Filip Westerlund samt Oliwer Fjällström.

I Brynäslägret saknas långtidsskadade Tomas Zaborsky, Jörgen Sundqvist och Sebastian Enterfeldt. Även Simon Bertilsson och Linus Ölund finns med på skadelistan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN