Brynäs sätter press på Djurgården och Leksand

I och med att Brynäs slog Örebro med 4-2 har pressen hamnat på Djurgården och Leksand. Båda lagen ställs mot mardrömsmotstånd där Leksand kan trösta sig med att ha hemmaplan. 

Den 51:a omgången av SHL fullbordas under onsdagskvällen och fokus ligger på två matcher där bottenkollegorna Djurgården och Leksand ställs mot något mardrömsmotstånd. Omgången har även matchen mellan Linköping och Växjö på schemat.

Luleå – Djurgården
SHL:s mest infekterade möte som har en flerårig historia i bråk, anmälningar och fula påhopp. Luleå har vunnit de två senaste matcherna mot Djurgården. Norrbottningarna spelar på gränsen med bröderna Abbott och Per Ledin i spetsen. Luleå har hamnat i ett ingenmansland, de kan inte tvingas kvala och de är avsågade för att går direkt till slutspel, något som kan tala för….

Djurgården som kommer till spel med sex raka matcher utan trepoängare och nu när Brynäs satt press är tvingade att vinna för att hålla Leksand stången.

Djurgårdens kapten Joakim Eriksson gör sin 300:e match i Djurgårdströjan något han ser fram mot.

– Det är en stolthet att sätta på sig Djurgårdströjan. Man känner sig stolt att representera föreningen, säger Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Fråga: Tar Djurgården sin första trepoängare på sex matcher?

Tips: 2-3

Leksand – Skellefteå
På fyra matcher mot Skellefteå har Leksand mäktat med ett enda mål. Dessutom är man det formsvagaste laget i laget i SHL med hela åtta raka förluster och inte mycket talar för att masarna ska kunna rubba serieledarna.

Skellefteå kom tillbaka efter två raka förluster senast mot formsvaga Djurgården. Skellefteå har chansen på en ny femnolla mot en SHL-konkurrent, det och att komma in i slutspelsform är en drivande kraft för västerbottningarna mot bottenlaget. De förväntar sig ett taggat motstånd.

– Vi kommer att möta ett heltaggat Leksand så vi vet att det inte kommer att bli en enkel match. Men med tre poäng skulle vi skaffa oss ett magiskt bra utgångsläge för att bärga seriesegern, säger assisterande tränaren Stefan Klockare till hemsidan.

I Skellefteå vaktar Erik Hanses målet då Markus Svensson fortfarande är skadad efter Tre Kronors match mot Finland. Hanses ratades av Leksand och man kan bara gissa om han är taggad.

Frågan: Spikar Hanses igen målet i sin forna hemmaarena?

Tips: 0-5

Linköping – Växjö
Två lag som har mycket att spela om. Linköping spelar för att behålla hemmaplansfördelen i kvartsfinalen. Vinner Linköping har de dessutom en liten chans att sno åt sig den viktiga andraplatsen i serien.

Växjö är inne i ett sjukt stim och klarade att förlänga sviten med att ta poäng i varje match med ett nödrop mot Leksand. Nu har man chansen att nå magiska tolv raka matcher med poäng. Dessutom har Växjö chansen att rycka i kampen om andraplatsen sedan Frölunda förlorat ett poäng i mötet med Färjestad.

Frågan: Håller Växjös sjuka poängsvit?

Tips: 4-5 efter förlängning

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN