Brynäs krossade Frölunda efter märklig första period

Brynäs kom tillbaka efter 0-4 senast och krossade Frölunda med 6-0. Bakom segern låg Kevin Clark och en märklig första period.

I matchinledningen tog Frölunda tag i taktpinnen och tryckte tillbaka Brynäs djupt ner i den egna zonen. Då var det inte många som ens trodde på en Brynässeger i match sex.

Märklig första period

Frölunda vann skotten i den första perioden med 13-6, ändå stod det 3-0 till Gävlelaget när den första akten summerades. Tre mål på sex skott och matchen var i stort sett avgjord.

Hattrick av Clark

Brynäs specielle målgörare, Kevin Clark, stod för merparten av Brynäs mål. Vid två av målen assisterades han av supertalangen Oskar Lindblom.

Felix revansch

Brynäsmålvakten Felix Sandström var i stort sett ensam om att hålla Brynäs i matchen i inledningen. Snabb i sidledsförflyttningarna och med snabba reflexer är han den stora matchhjälten tillsammans med Clark.

Brynäs IF–Frölunda HC 6–0 (3–0, 2–0, 1–0)
1–0 (08.40) Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm, Johan Alcén)
2–0 (15.34) Kevin Clark (Oskar Lindblom, Ryan Gunderson), spel fem mot fyra
3–0 (16.15) Tomas Zaborsky (Ponthus Westerholm)
4–0 (23.01) Kevin Clark (Oskar Lindblom)
5–0 (25.20) Kevin Clark
6–0 (59.58) Jonathan Granström (Daniel Mannberg, Johan Alcén)
Skott: 25–32 (6–13, 13–7, 6–12)