Brynäs huvudtränare lämnar klubben efter säsongen

Drygt två säsonger som huvudtränare i Brynäs fick räcka. Nu väljer Thomas ”Bulan” Berglund att inte förlänga sitt utgående avtal med klubben.
– Det har inte varit ett lätt beslut då jag verkligen trivs i klubben, säger han i ett pressmeddelande.

Thomas Berglund plockades in till Brynäs mitt under säsongen 2014/15, och har sedan dess haft ansvaret som huvudtränare. Nu har ”Bulan” bestämt sig för att inte fortsätta i Gävle-klubben efter säsongens slut. Familjeskäl sägs vara den avgörande delen till varför 47-åringen väljer att flytta hem till Norrbotten.
– Det har inte varit ett lätt beslut då jag verkligen trivs i klubben och har fått möjlighet att arbeta med fantastiska kollegor, där vi tillsammans har utvecklat spelet i en positiv riktning. Beslutet att flytta norrut är taget utifrån familjeskäl. Vi har dock haft två fina år i Gävle som alltid kommer att finnas med oss i våra minnen, säger Thomas Berglund i ett pressmeddelande.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén tycker att diskussionen har skötts mycket bra. Han hoppas även på att ”Bulan” får en bra avslutning i klubben.
– Vi har hela tiden haft en öppen och rak dialog om situationen, och jag vill verkligen understryka att Bulan skött detta på ett mycket bra sätt. Nu ska vi alla tillsammans i Brynäs IF se till att avsluta säsongen på ett framgångsrikt sätt som Bulan sent ska glömma.

Inget beslut taget gällande framtiden

Det är just nu inte helt hundra var Thomas Berglund hamnar nästa säsong. Spekulationer gör gällande att Luleå ska vara nästa destination, men ingenting är klart enligt honom själv.
– Vad gäller min framtid kommer inget beslut att tas förrän efter avslutad säsong då 100 procent fokus är här och nu med Brynäs IF.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN