Brynäs ger inte upp: ”Hjältar föds vid sådana här tillfällen”

Brynäs är illa ute i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Västerbottningarna har 2-0 i matcher och nu väntar match på hemmaplan. Klarar Brynäs att skaka de regerande mästarna?

Skellefteå är mycket nöjda med kvartsfinalserien så här långt och då speciellt bortamatchen senast.

– Det var en mycket bra match från vår sida. Vi kom ut riktigt bra och gjorde en stabil förstaperiod. Sen blev det en jämn andra, där vi i spel fem mot fem var riktigt bra. Det blev dock mycket spel i box för oss, men det gjorde vi också otroligt bra. Sen är vi även jättenöjda med sista perioden, vi såg starka ut, säger Stefan Klockare, assisterande tränare till Skellefteås hemsida.

Och inför kvällens match är Klockare säker på var han har sitt Skellefteå.

– Vi ska fortsätta att spela en intensiv hockey, det som kännetecknar Skellefteå AIK helt enkelt.

Brynäs har trots det utsatta läget inte på något sätt gett upp hoppet om en rejäl skräll och ta Skellefteå i kvartsfinalen. Assisterande tränaren Petter Nilsson sätter fingret på vad som ska bli bättre i kvällens match.

– Vi ser detaljer i spelet som vi gör bra och ska fortsätta med men också vissa detaljer som vi ska göra bättre. Spelet i egen zon är något vi pratat om, och att vi vill att våra forwards ka vara lite mer aktiva mot deras backar som de flitigt använder i sitt anfallsspel. Samtidigt vill vi använda våra backar ännu bättre i offensiv zon, säger han till Brynäs hemsida.

Nilsson tror även att Brynäs har hittat Skellefteås målvakt Markus Svenssons svaga punkter.

– Ja, litegrann. All skymning och styrning är svåra uppgifter för alla målvakter så det är något vi pratat om. Vi måste vinna kampen in mot mål och vara där och tampas om en eventuell retur. Men vi ska fortsätta med det vi gjort väldigt bra, det får vi inte glömma. Vi har inte gjort allt dåligt bara för att vi har förlorat, säger han.

Att ge upp ligger inte för Brynäs och Nilsson står bakom sitt lag.

– Hjältar föds vid sådana här tillfällen, och det känns verkligen som om vi har något riktigt stort på gång.

Tips: 4-1

[yop_poll id=”7″]

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN