Brynäs fortsätter vinna – slog formstarkt Rögle

I Gävlerinken Arena tog formstarka Brynäs emot ett annat formstarkt lag i Rögle som vunnit sina fem senaste matcher. Hemmalaget drog det längsta strået och kunde vinna matchen med komfortabla 4-1.

Den första perioden inleddes piggt från de bägge lagen men det var Brynäs som skulle ta ledningen redan efter åtta minuter när den unge forwarden Linus Ölund kunde göra vad han ville med gästerna. Skottet satt snyggt i nättaket. Det var Rögle-målvakten Anders Lindbäcks förtjänst att det endast stod 1-0 efter den första perioden.
”Det flyter på bra och det brukar funka bra när man inte tänker så mycket. Vi är starka i fysen och spelar vårt spel”, sade Brynäs Linus Ölund till C More.

Matchstraff bäddade för vinst

I den andra perioden utvisades Rögles slovakiske back Dominik Granak tidigt vilket gjorde att Brynäs fick chansen i numerärt överläge. Men Brynäs lyckades inte överlista Lindbäck. Istället kunde Rögle kvittera genom den tidigare Brynäs-spelaren Ludvig Rensfeldt som kunde slå in en retur bakom Sandström i Brynäs-målet. Dryga minuten senare drog sig Rögles forward David Åslin på sig ett matchstraff för att ha tacklat en spelare bakifrån, vilket gav Brynäs chansen att utöka. Det gjorde man också, först 2-1 genom skyttekungen Kevin Clark och innan powerplayet var slut hade man gjort 3-1 genom supertalangen Oskar Lindblom.

Ölund blev tvåmålsskytt

Den tredje perioden innehöll fysiskt spel från bägge lagen och Rögle skapade flera heta chanser för att reducera, men lyckades inte få in pucken i mål. Istället kunde Linus Ölund bli tvåmålskytt och punktera matchen när han kunde göra 4-1 för hemmalaget. Rögle försökte trycka på i slutet men det såg ut som man saknade den där extra kraften för att kunna skapa något liv i matchen. Istället tog Brynäs sin sjunde raka seger och man fortsätter jaga på uppe i toppen.

Brynäs IF – Rögle BK (1-1, 2-0, 1-0)
1-0 (08.02) Linus Ölund (Ryan Gunderson, Samuel Asklöf)
1-1 (30.32) Ludvig Rensfeldt (Cade Fairchild, Felix Schütz)
2-1 (31.34) Kevin Clark (Juuso Ikonen, Ryan Gunderson)
3-1 (32.11) Oskar Lindblom (Ryan Gunderson, Juuso Ikonen)
4-1 (46.40) Linus Ölund (Ponthus Westerholm, Pathrik Westerholm)
Skott: 17-33
Utvisningar: Brynäs 4×2 Rögle 1×25 5×2