Brännström stannar i HV71 till 2019 – ”Känner stort förtroende för HV som klubb”

17 år gammal, kapten i HV71:s J20-lag, frekvent juniorlandslagsman och får även speltid då och då i HV71:s A-lag. Erik Brännström är den unge och lovande backen som nyligen har skrivit på ett långtidskontrakt med HV71.
– Jag känner stort förtroende för HV som klubb, säger Brännström till Hockeybladet.nu.

Med sina rötter i moderklubben Nässjö HC blev SHL-klubben HV71 ett tidigt val för Erik Brännström. Backen har varit en viktig kugge i Jönköpings-lagets ungdoms- och juniorlag, och fick under förra säsongen göra sin SHL-debut.

Trots sin unga ålder på 17 år är Brännström viktig i HV71:s J20-lag där han är kapten och en bärande spelare. Även i Sveriges juniorlandslag har backen en viktig roll då han bidrar med sitt lugna och metodiska spel.

Totalt så har Erik Brännström medverkat i sju SHL-matcher, och fler matcher lär det bli då HV71 har knutit till sig backen på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2019.

– Det känns bra att inte behöva åka runt och tänka på vad som ska hända i framtiden, förklarar Brännström för Hockeybladet.nu.

– Jag har alla förutsättningar för att bli en bättre spelare i den här miljön. Jag känner stort förtroende för HV som klubb, avslutar backen.

HV71:s ledning har också stora förhoppningar på den unge backen.

– Erik är en otroligt lovande back som redan visat prov på fint spel i seniorlaget, förklarar Johan Hult, sportchef i HV71 i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Vi vill vara regionens lag och Erik är ytterligare ett bevis på att vi har stora talanger i närområdet. Det ska bli oerhört spännande att följa Eriks fortsatta utveckling och jag är övertygad om att han går en ljus framtid till mötes.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN