Brännström: ”Jag håller mig borta från det som skrivs”

HV71:s unga back Erik Brännström anses av flera vara Sveriges hittills bästa spelare i JVM. Och fortsätter han på samma väg så är han nog förlorad för HV71 till nästa säsong.

 

Erik Brännström till vardags i HV71 har hittills stått för en kanonturnering. Och anses av flera vara Sveriges bästa spelare. Han bildar ett högklassigt backpar tillsammans med Frölundatalangen Rasmus Dahlin. Dahlin leder deras interna poängliga men Brännström står i sig för ett stabilare spel än sin backpartner. Men experters hyllningar så håller han sig undan det som skrivs.

-Jag försöker hålla mig borta från att läsa om matcherna på nätet. Men att man gör bra ifrån sig är självklart roligt, säger han till jp.se

Hyllas av Vegas Golden Knights

Det nya NHL-laget Vegas Golden Knights hade tre draftval i den första rundan och valde HV71:s Erik Brännström i sitt tredje val och som nummer 15 totalt. Golden Knights gör succé i NHL och är redan under deras förstasäsong ett topplag. Något som direkt påminner mig om den resa Peter Forsberg gjorde tillsammans med Colorado Avalanche som blev första lag att vinna Stanley Cup under deras jungfrusäsong efter flytten från Quebec. Golden Knights följer Erik Brännström noga och är hittills väldigt nöjda över hans spel.

-Vi gillar Erik väldigt mycket, vi valde honom i förstarundan av en anledning och har sett mycket av honom. Han visade redan förra året att han var en riktigt bra spelare och har fortsatt visa det i år. Han spelar en nyckelroll i SHL vilket är ett bra test för unga spelare, säger Golden Knights general manager Kelly McCrimmon.

Kan vara förlorad för HV71

Fortsätter Brännström leverera i SHL som har gör under JVM så kan han mycket väl vara förlorad för HV71 kommande säsong. Men Golden Knights gör succé och dom känner ingen stress med att få över Brännström. Utan inväntar säsongsavslutningen i SHL och väntas fatta ett beslut kring Erik efter försäsongsträningen.

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN