Boustedt: ”SHL äger inte ens frågan”

Det har blivit en storm i Hockeysverige om publikkapaciteten i SHL-arenorna. Detta sedan SHL beslutat att alla arenor ska ha en publikkapacitet på minst 5 000 åskådare och minst 3 500 sittplatser. Förändringen ska vara genomförd redan till säsongen 2015/2016. Nu visar det sig vara något av en storm i ett vattenglas.

– Det är klart att det kommer att bli dispenser, säger Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt till Hockeybladet.

Förslaget om arenornas publikkapacitet har blossat upp som en storm i Hockeysverige då minst två lag tillkommer när SHL utökar till 14 lag. För någon vecka sedan kom beskedet från SHL att det skrivit ett avtal med Svenska Ishockeyförbundet, SIF, bland annat om arenakraven. Föreningar i HockeyAllsvenskan har rasat mot beslutet då enbart några få föreningar klarar det nya kravet. Samtidigt uttalade sig SHL:s vd Jörgen Lindgren i media om att det var slut på dispenser. Nu går SIF:s generalsekreterare, Tommy Boustedt, in i debatten och slår Lindgren på fingrarna.

– SHL äger inte ens frågan om att godkänna föreningarnas arenor. Det är ställt utom alla rimliga krav att det inte skulle bli några dispenser, säger Boustedt till Hockeybladet och fortsätter:

– Det är upp till Licensnämnden att besluta och självklart kommer det att bli dispenser. Den här säsongen har till exempel Örebro dispens och det fungerar utmärkt.

När det gäller det ekonomiska kravet är Boustedt överens med SHL och tycker att det är ett sunt krav. Speciellt när man ser hur läget är i många HockeyAllsvenska föreningar.

– Det fordras ett fritt eget kapital och det är alla klubbar överens om. Det värsta som kan hända är att men inte kan slutföra säsongen, men har man ett fritt eget kapital så kan man spela färdigt säsongen . Det är en väldigt viktig fråga, säger Boustedt.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN