Bottenstrid i fokus inför Gävledaladerbyt

Morgondagens möte mellan Brynäs och Mora är ingen vanlig SHL-match. Det är ett sällsynt Gävledaladerby och en viktig match i bottenstriden. 

Att Brynäs och Mora möts i en SHL-match är en tämligen ovanlig företeelse. Faktum är att senaste gången de båda lagen ställdes mot varandra i tävlingssammanhang var för hela 9 år sedan, i 2008 års kvalserie. Den gången gick Brynäs segrande ur striden och Mora kom att åka ur Elitserien (som det hette på den tiden). Åren har passerat och mycket har hunnit hända. Brynäs har etablerat sig som ett stabilt lag i SHL och Mora har kämpat frenetiskt nere i HockeyAllsvenskan. Men så inför denna säsongen tog Mora äntligen steget upp i landets högsta serie igen, på bekostnad av lokalrivalen Leksand.

Tung säsongsinledning

Väl i SHL har säsongen inletts svagt och laget ligger sist med 8 poäng efter 10 spelade matcher. För Brynäs del har säsongen hittills varit en ännu större besvikelse. Laget har inlett uselt och ligger efter 10 omgångar näst sist, med bara Mora bakom sig. Klubben, med ambitioner om högre placeringar, har redan hunnit sparka sin tränare Roger Melin och åkte så sent som igår på en tung hemmaförlust mot bottenkollegan Rögle. För Moras del blev det förlust med 3-4 mot Frölunda efter straffar.

Bottenstrid i fokus

Det är med andra ord bottenstriden som står i fokus inför morgondagens Gävledaladerby. Mycket prestige och en chans att vända på skutan står också högt på agendan. En vinst för något av lagen skulle kunna ge en skjuts uppåt medan en förlust skulle kunna cementera bottenplaceringen. Vi kan därmed räkna med en intensiv match med mycket inställning från båda lagen. Återstår att se vilka som står som derbyts segrare efter matchen.

Poängbäst i Brynäs inför matchen är kanadensaren Kevin Clark och i Mora är det John Persson som producerat bäst hittills. Båda har stått för 8 poäng var.

LÄS MER: Stefan Bengtzén: ”Situationen är precis som vanligt” 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN