BOMBEN: Rhett Rakhshani till Djurgården

Djurgården slår till med en värvningsbomb under söndagen. Klubben har gjort klart med amerikanen Rhett Rakhshani, dubbel svensk mästare och J18-världsmästare.
– För de som följer SHL behöver Rhett egentligen inte en närmare presentation, säger Joakim Eriksson, Djurgårdens sportchef.

Djurgården värvar amerikanen Rhett Rakhshani, som varit klubblös efter säsongen. Närmast spelade han i Frölunda där han vann två CHL-titlar och ett svenskt mästeskap. 2015 tog han sitt första svenska mästerskap med Växjö.

– För de som följer SHL behöver Rhett egentligen inte en närmare presentation. Han är och har varit en toppspelare i ligan under flera år. Det är en offensivt väldigt skicklig spelare som utgör ett hot i såväl 5-4 som 5-5 spel. Rhett är ett superproffs och väldigt noggrann i sina förberedelser och fysiska träning vilket stämmer väl in med den verksamhet vi vill bedriva. Han har god erfarenhet av spel i SHL och har anslutit till spel i november månad vid tidigare tillfällen och visat att han klarar av att producera spel med hög kvalitet direkt när han ansluter i slutet av november, säger Joakim Eriksson, sportchef och vd i Djurgården till klubbens hemsida.

Skador och JVM

På grund av den sportsliga inledningen och det faktum att Mattias Guter tvingats sluta med ishockey och att Anton Hedmans skadefrånvaro blir längre än vad man räknat med, är en av anledningarna till att Djurgården agerar. Dessutom kommer Stockholmsklubben troligtvis bli av med Alexander Holtz och William Eklund till JVM i Kananda.

– Dessa faktorer sammantaget och vår sportsliga prestation de första 11 matcherna har gjort att vi hamnat i ett sportsligt behov av att addera två stycken forwards vilket nu skett i form av Dominik Bokk och Rhett Rakhshani, säger Eriksson och fortsätter:

– Ekonomiskt sett är denna rekrytering givet nuvarande Covid-situation klart mycket billigare än under en normal säsong. Ur ett budgetperspektiv så innebär inte värvningen några utökade kostnader då den sjukförsäkring som gäller i ligan besparar Djurgården från lönekostnad för Mattia.s Guter och Anton Hedman när frånvaron blir längre än 90 dagar.

Kontraktet är skrivet säsongen ut.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ett × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN