BLOGG: En klarsynt Robert Ohlsson

Hej, nu är jag på gång igen! Presskonferensen efter Djurgårdens match mot Rögle stack ut lite extra. Det var som en frisk vårvind när Djurgårdens coach, Robert Ohlsson, utan att hymla krasst konstaterade att säsongen hittills varit pissig.

Tack, för att det äntligen finns någon inom Djurgårdens väggar som håller med mig och i klartext vågar tala om hur illa den här säsongen sett ut.

Budbäraren boven!

Att Djurgården i matchen mot Rögle tog värdefulla poäng var härlig och fick en att drömma om fler framgångar. Däremot ger det inga stilpoäng att vara budbärare och trampa på ömma tår. Oftast får budbäraren vara beredd på en rak höger, i värsta fall utfryst och satt i karantän.

Därför kändes det extra bra när en person som man tror på ärligt talar om hur Djurgårdens säsong sett ut. Vi övriga som slitit våra hår och djupt suckat över eländet har väntat på vändning och inte minst på den uppväxling som det talats om sedan start.

Och kanske är den där uppväxlingen på gång, för Robert Ohlsson var noga med att säga hittills varit pissig, och det ger ju förhoppningar att säsongen inte är över än.

Lyfter på hatten

Att Robert Ohlsson lyckats ta laget till en kvartsfinal tyder på hans storhet som coach. Jag lyfter på hatten!

Det måste krävas en hel del för att lyckas med en sådan bedrift. För det finns väl ingen, hur enögda de än är, som kan säga något annat än att den här säsongen varit extra påfrestande. Djurgårdens prestationer hittills kan jämföras med att åka Kolmårdens bergbana. Den går inte bara upp och ner, den gör tvära kast och man åker under stora delar av färden upp och ner och man mår skitdåligt.

Att hoppas på stordåd är kanske att begära för mycket, men en liten gnista hopp har ändå tänts! Inte minst sedan man sett ett mirakel, om än litet ske i matchen mot Rögle. Och då tänker jag främst på giganten Berglund som i matchen hade ett kroppsspråk som gav löften om de stordåd som experterna påstod Berglund skulle tillföra i Djurgården den här säsongen. Det var flera som steppade upp, men också de spelare som jag önskar mycket mera av. Kom igen!

En mätt katt

En match återstår i grundserien och det är mot Frölunda, laget som för en gång skull fått se sig omsprunget av andra lag den här säsongen. Kanske är laget likt en fet katt övermätt på framgångar. Men var så säkra mot Djurgården går de all in.

Och om inte Coronainfluensans sätter käppar i hjulen är det hög tid att köpa tågbiljetter för färd till sillastryparnas fäste.

Det är nu som Djurgårdens supportrar behövs och måste höras på såväl bortaplan som i hemmaborgen. Och Djurgårdens spelare måste från start ta till den där högre växeln, så kanske den här pissiga säsongen slutar på ett sätt som vi supportrar har drömt om så länge!

Tack för mig, vi ses på Hovet!

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton + 13 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN