Blev avstängd av tränaren – nu flyttar han till konkurrenten

Luleå har de senaste veckorna haft skadeproblem på backsidan Nu agerar klubben. Man värvar den avstängda Frölunda-backen Oscar Engsund som har varit i blåsväder med tränaren Roger Rönnberg.

Engsund har under säsongens gång fått motstå kritik för att han spelar för hårt och är ute efter att skada. I matchen mellan Frölunda – Malmö Redhawks gjorde han ett försök till att tackla Frederik Storm. Men ingen skada uppstod. Tränaren Roger Rönnberg valde att stänga av Engsund i en vecka från spel.

Nu byter Engsund klubb. Han flyttar till konkurrenten Luleå och är förväntansfull inför flytten.
-Det kommer bli en häftig upplevelse att flytta upp till Norrbotten och spela för Luleå Hockey. Jag har aldrig bott norr om Jönköping tidigare men har bara hört bra saker om staden och laget från min nära vän Emil Sylvegård, säger Engsund i en intervju på Luleås hemsida.

Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström menar att värvningen görs eftersom man har skador på backsidan. Han berättar också att kontraktet är skrivet på två säsonger, vilket innebär att Engsund nu kommer spela i sin tredje SHL-klubb efter att tidigare ha spelat i HV71 och Frölunda.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN