BESLUTET: SHL startar som planerat – nedsläpp 19 september

SHL startar som planerat den 19 september, det meddelar Svenska Hockeyligan i ett pressmeddelande under tisdagen.

Det har spekulerats i om säsongsstarten ska skjutas upp, men idag tisdag meddelas att SHL startar som planerat den 19 september 2020.

– Vi befinner oss, som så många andra aktörer och branscher, inför en stor osäkerhet i och med Coronapandemin och mycket kan ändras fram till september men utifrån rådande förutsättningar har vi gemensamt beslutat att fastställa tidigare beslut av säsongsstart till den 19 september, säger Michael Marchal, vd SHL i ett pressmeddelande.

Bolagstämma

Det var på SHL:s bolagsstämma som de 14 ägarföreningarna tog beslutet tillsammans med SHL:s styrelse.

– Vi fortsätter följa riktlinjerna från Folkhälsomyndigheterna och samarbetar nära i frågan. Det är stora frågeställningar vi nu ställs inför och alla matcher som skjuts upp, ställs in eller spelas utan publik får stora konsekvenser, säger Marchal och fortsätter:

– Utifrån det måste vi ta en rad svåra beslut och vår största önskan och ambition är att spela inför den fantastiska publik som genomsyrar hela SHL. Därför kommer vi att göra allt vi kan för att stilla det hockeysug som råder där ute, om publik i arenan inte är möjligt. Mycket kan som sagt komma att ändras under sommaren och vi kommer att utvärdera status igen i augusti och september.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN