BESKEDET: Tomma läktare under sista omgången

Under dagen kunde Folkhälsomyndigheten gå ut med att publika möten med över 500 deltagare ska begränsas. Detta innebär att morgondagens sista omgång i SHL kommer att spelas framför tomma läktare. 

Regeringen har under onsdagen beslutat att begränsa publika möten med över 500 deltagare under rekommendation av Folkhälsomyndighetens förhöjda smittorisk kring Coronaviruset. Detta innebär att den sista omgången i SHL imorgon spelas framför tomma läktare.

Tomma läktare under sista omgången

Coronaviruset har succesivt stoppat sportevenemang runt om i världen. Tidigare har bland annat har damkronornas VM-turnering stoppats på grund av rädslan för smittorisken. Idag kunde regeringen gå ut med att publika möten med över 500 deltagare kommer att begränsas. Ett beslut som innebär att sportevenemang i Sverige kommer att hindras. Morgondagens sista omgång i SHL kommer där med spelas framför tomma läktare. Ett beslut ligan kunde bekräfta på sin hemsida.

– SHL har följt utvecklingen noga sedan start och följer myndigheternas rekommendationer i frågan. Med lagstiftningen om att begränsa publika evenemang så kommer den sista grundserieomgången under torsdagen ske inför tomma läktare, säger Anders Källström, SHL:s ordförande på hemsidan. 

Publik som köpt biljetter till matcherna uppmanas kontakta klubbarna de köpt biljetterna från för mer information om återbetalning. Besked gällande det kommande SM-slutspelet i SHL kommer komma under morgondagen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN