BESKEDET: Stjärnan får inte vara kvar i Rögle

Han kom som en frälsare som skulle ösa in mål och assist inför säsongen. Comebacken i laget har inte blivit som både Rögle och han själv hade hoppats på. Nu kommer uppgifter om att stjärnan inte får spela mer i laget.

Det är Hockeysverige som kommer med uppgifterna om att stjärnan Juhamatti Aaltonen inte kommer få fortsätta i klubben, detta enligt sportchefen Chris Abbott. I en intervju i Helsingsbors Dagblad så får vi reda på att Aaltonen inte kommer få förnyat förtroende.

Får inte vara kvar

– Juhamatti har visat tidigare att han är fantastisk hockeyspelare, men inte i Rögle denna säsongen. Jag har tagit ett beslut att satsa på de spelare som ger oss störst chans att vinna, säger Chris Abbott till tidningen.

Förra gången som Aaltonen spelade i Rögle stänkte han in 31 poäng på 42 matcher och har sedan dess spenderat två säsonger var i Liiga och KHL där det blivit mycket poäng från finländarens klubba. En återkomst till Rögle inför säsongen gjorde många fans glada, men det har inte riktigt blivit som man hoppas. Trots 19 poäng på 35 matcher så får han nu alltså inte spela för klubben längre.

Får träna, men inte spela

Enligt Helsingborgs Dagblad så kommer Aaltonen fortfarande att träna tillsammans med laget, men han kommer behöva se sig om efter en ny klubbadress. Blir det ett annat lag i SHL som nappar på finländaren eller vänder han ut i Europa en gång till?

Rögle gjorde klart med ett nyförvärv i form av Olle Liss i dagarna och det är en spelare som Chris Abbott ser som en ersättare till Aaltonen då han visar en annan inställning än vad Juhamatti har gjort den här säsongen bland annat.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN