BESKEDET: Skadorna sätter stopp för karriären

Det är slutspelat för SHL-spelaren Mattias Guter, det meddelar han på Djurgårdens hemsida på fredagsmorgonen. Skadorna stoppar forwarden från en fortsatt satsning.
– Det tuffaste beslutet jag har tagit, säger Mattias Guter.

Det blev elva säsonger i nordiska toppligor för forwarden Mattias Guter, som nu tvingas lägga av med ishockeyn. Kroppen orkar inte länger och beskedet kom idag på fredagsmorgonen.

– Jag har haft problem det senaste åren, det har helt enkelt inte känts bra fysiskt, och då har jag tagit beslutet att inte spela igen för min egen hälsas skull, säger Mattias Guter till Djurgårdens hemsida.

Svårt beslut

Den 32-årige forwarden är forstrad i Lidingö Vikings och kom till Djurgården som 16-åring, där han gick genom ungdomslagen till SHL-debuten säsongen 2007/2008. Då blev det tre matcher i A-laget.

Sedan dess har det blivit spel i Vita Hästen, norska Comet från Halden, Oskarshamn, Leksand, Karlskrona, Timrå och Luleå. Nu har han tagit det svåra beslutet att lägga skridskorna på hyllan.

– Det är det tuffaste beslutet jag har tagit, även om det till slut blev ganska enkelt när jag fick hjälp på traven av läkare, vänner och familj att stoppa i rätt tid, säger han.

Det är ett beslut som mognat fram och han var på väg att sluta redan i våras.

– Från mars och hela sommaren har det varit tufft inombords, och en inre stress över vem jag är, vad jag ska göra och vad jag vill göra. Det har varit en enda stor prövning. Man har levt på ett sätt och plötsligt tar det bara slut, avslutar han till Djurgårdens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN