BESKEDET: Rögleanfallaren missar resten av säsongen

Rögle vann gårdagens match mot Brynäs med 4-3 och tog viktiga poäng i kampen om att undvika kval. Man fick dock ett avbräck i samband med matchen och nu visar det sig att säsongen är över för spelaren.

Sebastian Collberg har noterats för 9 poäng den här säsongen på 35 matcher. Mer än så blir det tyvärr inte för 23-åringen som skadade sig i samband med gårdagens match mot Brynäs. Det var redan efter 17 sekunders speltid som olyckan var framme då Collbergs hand klämdes i en kampsituation mot sargen.

Lämnade matchen för sjukhusvistelse

Collberg fick lämna matchen och fördes till närmsta sjukhus där det konstaterades att han drabbats av en handledsfraktur. Det innebär att han är borta för resten av säsongen.

– Det är allra främst jättetråkigt för Sebastian. Han är en uppskattad kille i omklädningsrummet och har varit en viktig pjäs i vårt lag, säger Rögles sportchef Chris Abbott till Rögles hemsida om skadan.

Collberg startade sin karriär i Mariestad innan han flyttade till Frölunda. Han försökte slå sig in i NHL i två säsonger utan lycka, det blev spel i AHL och Hamilton Bulldogs innan han återvände till Sverige inför förra säsongen. Då föll valet på Rögle där han spelat sedan dess. Nu står det alltså klart att han missar resten av säsongen. Collberg har ett utgående kontrakt vilket gör timingen på skadan minst sagt dålig.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN